Coachen in een open proces, hoe doe je dat?

Bureau Smaragd Coaching
Coaching & Natuur
Yoke de Wilde

Beste lezer,

Voel jij het ook, dat de lente begint te kriebelen? Ergens op je kruin? Ik zie voor me, dat ook alle zaden die in de grond verstopt zitten, door de steeds warmer wordende zon, op hun zaad-kopje worden aangeraakt. Ze worden door de zon gelokt. Om hun koppies boven de aarde uit te steken en aan een nieuw groei en bloei avontuur te beginnen. Welkom aan de Lente!! Zowel buiten in de natuur als in onszelf!

In deze Nieuwsbrief vind je:
1) Over coachen als een open proces
2) Mijn aanbod dit voorjaar
3) Een Innerlijke Lente oefening

Tips Natuur Coaching
Jaargang 16 / februari
2023

Ad 1) Coachen als een open proces ~~~~~~~~~~~~~~~~
Zoals ik je in mijn vorige Nieuwsbrief liet weten, heb ik mijn website vernieuwd. Eerlijk gezegd was ik zelf erg blij verrast door de 43 blogs die ik in de afgelopen jaren heb geschreven. Ik deel er één met je; “Coachen als een open proces”

Ben jij iemand die ook graag je klanten begeleidt in een open, organisch proces? Of werk je liever in de vaste structuur van een traject of een methode? Ik ben daar wel benieuwd naar. 

Zelf vraag ik mijn klanten bij elke sessie waar zij/hij aan wil werken. En als het past, gaan we naar buiten om in de natuur deze vraag te onderzoeken. Dit leidt tot een organisch proces en levert praktisch altijd waardevolle inzichten en ervaringen op. Klanten vinden zelf wat ze zochten. En ik houd ervan, om op deze open manier te werken.

Als je benieuwd bent hoe ik dat doe, kan je mijn BLOG
lezen. Leuk, als je me je reactie wilt mailen


Ad 2) Mijn aanbod dit voorjaar ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Dit voorjaar ben ik graag weer beschikbaar voor Opleiding, Coaching en Workshops. En ook voor allerlei andere spontane verzoeken, op maat. Laat me je wensen gerust weten! Je kunt me mailen of bellen.

a/ Smaragd, Opleiding Natuur Coaching;
Inmiddels voor de 25e keer, bied ik je van harte aan, om te leren werken met de wijsheden die ik heb mogen verzamelen bij de Indianen, Kelten en Aboriginals. Dit keer als een drie-daagse met de BLOEI methode (c), de innerlijke seizoenen en vele praktische oefeningen. Daarnaast ga je zelf met klanten proefessies houden op je eigen locatie plus bied ik je Supervisie aan om deze proefsessies voor te bereiden of na te bespreken.
Zie: in de winkel

b/ Individuele Natuur Coaching;
Loop je rond met een vraag, verlangen of wens, waar je zelf niet goed vorm aan kunt geven? We gaan samen in de natuur op zoek naar symbolen, ervaringen, inzichten die jou verder helpen. De natuur is een geweldige spiegel en kompas voor jouw eigen, natuurlijke wijsheid.
Zie: bij mijn aanbod

c/ Workshops Leren werken met de Natuur Coach Kaarten;
Als je niet naar buiten kunt met je klant of je groep, haal je met de Natuur Coach Kaarten, de natuur naar binnen. Met specifieke oefeningen nodig je je klanten uit om hun eigen associaties en inzichten te ontdekken. In de workshops leer je werken met je eigen kaartenset, die is namelijk inclusief.
Zie: in de agenda of onder dit bericht.

Onder de agenda vind je, zoals je van me gewend bent,
Ad 3) Een #natuuroefening; "Innerlijke Lente" ~~~~~~~~~~

Agenda Workshops

Ad 3) Natuuroefening "Innerlijke Lente" 
Ga eens voor jezelf na, welk aspect van je leven zich op dit moment in de Lente bevindt. Met andere woorden, is er iets dat in jou kriebelt, dat zin heeft om zich te gaan ontwikkelen, dat wel graag vorm zou willen krijgen. Ook al weet je nog niet precies hoe dat moet of hoe het eruit wil gaan zien. Voelt dat uitdagend, maar ook wel een beetje spannend of zelfs eng? Dan zit dit aspect in jouw innerlijke Lente.

Ga eens de natuur in en vind voor dit aspect, deze wens, dit verlangen, een natuurlijk symbool. Vind dan een plek in de natuur waar je dit "zaad" van jouw wens gaat planten. 

Neem de tijd om, hardop je wens uit te spreken en geef jouw symbool een plekje in of op de aarde. Neem dan even de tijd om goed na te voelen, wat dit met je doet.

Ga dan naar huis en laat je de komende tijd verrassen door wat er op je pad komt, dat wellicht je wens helpt groeien !!! 


Met hartelijke voorjaarsgroet,
Yoke de Wilde

NB Als je mijn gratis e-book plus deze Nieuwsbrief met tips Natuur Coaching wilt ontvangen, kan je je
hier aanmelden.