Coaching & Boeken

Over Coaching

Voor wie:
Loop je rond met een vraag, een wens of een verlangen rond je werk en/of je leven? En kom je zelf niet tot een oplossing waar je tevreden over bent? Dan ben je van harte welkom, om samen op pad te gaan, zodat jij zelf wijze en vooral passende antwoorden kunt vinden.

Soorten vragen:
Rond je Leven; b.v.
* Ik raak steeds weer uit balans met alles wat er in mijn leven is
* Ik heb fysieke klachten en ben wel benieuwd wat daar achter zit
* Ik ben mijn gevoel voor zingeving kwijt. Hoe vind ik dat terug?
Rond je Werk; b.v.
* Ik heb werk maar voel me er niet meer helemaal thuis. Wat nu?
* Ik heb op dit moment geen werk, maar wil weer aan de slag. Wat past er bij mij?
* Ik heb het gevoel dat is iets speciaals te doen heb, maar weet niet wat en hoe?

Werkwijze:
Graag nodig ik je uit om samen jouw wens te onderzoeken en vorm te gaan geven. Als het ook voor jou past, nodig ik je graag uit om de vraag te verkennen, buiten, in de natuur. De natuur is namelijk een waardevolle spiegel, waar je bruikbare ervaringen en inzichten kunt opdoen. De reden is, dat je je lichaam actief inzet, en je lichaam beschikt over precies bij jou passende wijsheid. We beginnen en eindigen elke sessie, binnen met een kopje thee.

Vraaggericht:
Elke sessie zal ik je vragen waar je die keer aan wilt werken. Daarmee heb jij de regie in het coach proces en kan ik jou oefeningen aanbieden die passen bij dat moment. Al mijn (honderden) klanten hebben aan het eind van de coaching aangegeven: "Ik heb gevonden wat ik zocht". Dat stemt mij dankbaar.

Aantal sessies:
Aangezien ik proces-gericht werk, kan je een knipkaart bestellen van minimaal 3 sessies. De sessies duren anderhalf uur, en worden buiten of binnen gehouden, in de buurt van Amersfoort.

Interesse?
Als je interesse hebt, stuur me dan graag een mail.

Over Boeken

Ik heb drie boeken geschreven. Drie korte impressies:

"Spirit in je werk, natuurwijsheid als inspiratie" (2009, 2013, 2017)
Dit boek is geinspireerd op het medicijnwiel van de Indianen en het levenswiel van de Kelten. In dit boek vind je de vijf fases van de innerlijke seizoenen; Herfst (iets loslaten), Winter (tijd voor bezinning), Lente (iets nieuws beginnen), Zomer (genieten en bloeien) en het Midden (inspiratie en aarden). Als jijzelf of je klant ontdekt in welk seizoen een vraag, een verlangen of een wens zich bevindt, weet je vaak ook precies wat er op dat moment nodig is. Achterin het boek vind je 40 concrete oefeningen die je zelf of met je klant kunt doen in de natuur. Je vindt de oefeningen terug in de verschillende hoofdstukken.
Prijs: E 20,75
Bestellen: Wegens fijne persoonlijke omstandigheden, kan je pas weer na 1 september mijn boek "Spirit in je werk" direct bij mij bestellen. Tot die datum is het boek bij elke boekhandel in Nederland te bestellen, ook online!


"Natuur als Coach, vakgebied in BLOEI" (2015, 2020)
Dit boek is een studieboek met 9 verschillende richtingen van natuurcoaching; coachen met oude natuurwijsheid, bomen, tuinen, honden, paarden, ecologie, outdoor, wandelen en sjamanisme. Door het boek te lezen maak je als het ware een wandeling door deze verschillende disciplines, om te ervaren wat bij jou past. In het boek vind je ook vele coachings vragen die je kunt stellen aan je klant, vele klant voorbeelden, twintig theorieën, als je dit werk wilt onderbouwen, plus vele foto's.
Prijs: E 30,75   
Bestellen: Wegens fijne persoonlijke omstandigheden, kan je pas weer na 1 september mijn boek "Spirit in je werk" direct bij mij bestellen. Tot die datum is het boek bij elke boekhandel in Nederland te bestellen, ook online!

Gratis E-book "Coachen met de Natuur, in 5 BLOEI stappen" (2019)
Dit gratis E-book ontvang je samen met mijn Nieuwsbrief. Het bestaat uit vijf mails met concrete oefeningen in en met de natuur, zodat je kunt ervaren, of natuurcoaching bij je past. In de Nieuwsbrief ontvang je tips en ook altijd een oefening.
Aanmelden: zie Nieuwsbrief