Wat is jouw WHY? Wat beweegt jou van binnenuit?

Tips Natuur Coaching
Jaargang 9 / april
2016

Smaragd.Opleiding
Yoke de Wilde
Coaching & Natuur

Wat is jouw WHY? Wat beweegt jou van binnenuit?

Beste lezer,

De afgelopen tijd heb ik me afgevraagd waarom ik “coachen met de natuur” nou toch zo belangrijk vind. Het is mijn rode, ofwel groene draad, al dertig jaar lang. Maar WHY? Waarom? Waartoe?

De afgelopen tijd liep ik rond met deze vraag en ineens was daar het inzicht: “Ik wil helpen om de natuurlijke balans in de wereld te herstellen en te bewaren. Samen met anderen”. Dit besef raakt me diep, brengt mij van binnenuit in beweging, steeds weer en al zó lang.

Met natuurlijke balans bedoel ik een gelukkig leven van alle dieren, alle planten, alle mensen en de aarde zelf. Ja, dit raakt me, diep. En het is heel fijn om dit te weten. Dat geeft me kracht.

Mijn vraag aan jou is: Wat is jouw WHY? Waarom doe je wat je doet? Wat doet jou, ten diepste, bewegen. Eigenlijk is het een vraag naar de kiem in jouw zaad. De kern waar de beweging uit voort komt. Ik hoor het graag en ook, wat het weten, jou geeft.

In deze Nieuwsbrief vind je:
* Data najaar van de Opleiding Natuur Coaching
* Workshop “Natuur als Coach”
* Symposium “Coachen met Natuur”
* WHY Oefening

 

* Smaragd, Opleiding Natuur Coaching, najaar 2016

De natuur bied een rijke leeromgeving voor uiteenlopende coach vragen. In de Opleiding leren coach professionals om de natuur op succesvolle wijze in te zetten in hun werk. We werken met de BLOEI methode ©, de seizoenen en diverse natuur werkvormen. De Opleiding bestaat uit een Training, Supervisie en een Verdiepingscyclus. Deze modules zijn ook los te volgen.
Data Training: 6 oktober, 3 en 24 november en 8 december
Locatie: CoachHuis Leusden
Tijd: 10.30 tot 17.00 uur
Informatie en opgave: zie de webwinkel

 

* Workshop “Natuur als Coach”

Voor coach professionals die willen ervaren of en hoe zij de natuur willen inzetten in hun werk. Met de BLOEI methode © en diverse natuurwerkvormen. Inspiratie vormt mijn boek “Natuur als Coach, vakgebied in BLOEI”.
Datum: 1 juni 2016
Locatie: CoachHuis Leusden
Tijd: 10.30 tot 17.00 uur
Prijs: E 125, inclusief koffie, thee, lunch, ex. BTW
Informatie en opgave: zie de webwinkel

 

* Symposium “Coachen met Natuur”

Vanuit de Vaksectie Natuur Coaching van de Nobco, waarvan ik de (gelukkige) voorzitter ben, organiseren we een Symposium “Coachen met Natuur”. Er staan acht verschillende workshops gepland, namelijk coachen met bomen, de coachtuin, honden, outdoor activiteiten, paarden, natuurkennis, natuurwijsheid en wandelen. Zeer binnenkort kan je je hiervoor via de Nobco aanmelden.
Datum: 15 september 2016
Tijd: 13.00 tot 18.00 uur
Locatie: Mennorode, Elspeet
Prijs: Nobco leden E 45 en externen E 95.
Informatie en opgave: www.nobco.nl

 

* Oefening: Vind je eigen WHY = kiemkracht

Vind een rustige plek in de natuur. Markeer (met stokken of dennenappels) drie punten op een lijn: je Bron, je Nu, en je Nalatenschap. Houd drie meter tussen de drie punten aan. Neem dan de volgende stappen: 1) Ga staan op het punt van Nu. Wat voel je daar? 2) Beweeg achteruit naar je Bron. Welke woorden komen in je op? 3) Loop via je Nu naar de plek van je Nalatenschap. Wat valt je daar op in de natuur om je heen? Wat betekent dit voor je? 4) Ga weer staan op de plek van je Nu. Verzamel de ontdekkingen en woorden die je hebt gevonden tijdens deze oefening en kijk of dit je iets aanreikt over je WHY, over jouw unieke kiemkracht.

 

Ik wens je een fijn vervolg van de lente,
Met natuurlijke groet,
Yoke de Wilde