Mijn Pensioen Wens; tussentijds mogen oogsten !!!

Smaragd, de BLOEI Academie                            Tips Natuur Coaching
Coaching & Natuur                                               Jaargang 12 / oktober
Yoke de Wilde                                                                                  2019

                                       
Mijn Pensioen Wens; tussentijds mogen oogsten !!!

Beste lezer,
ik heb een speciale wens.
Daarover gaat deze Nieuwsbrief, aan jou.

Wens
Ik ga binnenkort pensioen ontvangen. Mijn baas, dat ben ik zelf (haha), heeft aan mij, als medewerker, gevraagd of ik een speciale wens heb, na 16 jaren trouwe dienst. En ja, die wens heb ik. Mag ik je hierin even meenemen?

Pensioen
Afgelopen zomer ben ik 66 jaar geworden. Vanaf 24 november 2019 ga ik zowaar AOW  en een stukje pensioen ontvangen. Dat voelt heel speciaal. Ookal ga ik absoluut niet stoppen met werken, integendeel; ik ga heerlijk door met mijn werk !!! Ik heb het juist zo enorm naar mijn zin.

Eigen bedrijf
Vanaf 2003 werk ik vanuit mijn eigen bedrijf Bureau Smaragd.Coaching, en heb ik als  Zelfstandige Zonder Personeel (ZZPer) zelf mijn eigen inkomen verdiend. Het is altijd wel wat spannend geweest, of ik dat elke maand, elk jaar weer voor elkaar zou krigen. Maar......... het is gelukt!!!

Bijdrage
Na mijn studie Sociale Wetenschappen (drs.) heb ik me met veel plezier verdiept in de wijsheid van natuurvolken, met name van de Indianen, Kelten en Aboriginals. Deze prachtige wijsheden heb ik vertaald naar eigentijdse werkvormen en een model voor coaching en training: de BLOEI methode (c). Ook heb ik, als (mede) auteur 7 boeken mogen schriijven. En, samen met vele anderen, hebben we de specialisatie "natuurcoaching" op de kaart mogen zetten, in Nederland en nu ook in België. 

Mijn Missie
Het was en is mijn Missie dat wij, hier in het Westen kunnen leren van natuurvolken die al duizenden jaren succesvol samenleven met de Aarde. Dat ontroert me nog steeds. Ik heb in de afgelopen jaren mensen willen uitnodigen om hun eigen bron van natuurlijke wijsheid te ontdekken, met behulp van de natuur. 


Rijkdom
Het is dank zij deze studies dat ik sinds 1 november 2003 vanuit mijn eigen onderneming aan mijn Missie heb kunnen werken als coach, trainster, docente, supervisor, auteur, spreekster, rituelen begeleidster en kunstenares. Ik voel me een rijk mens.

Pensioen en verder
Vanaf 24 november 2019 ga ik dus zowaar geld ontvangen in de vorm van AOW en wat pensioen. Dat is fijn. En ook wel wat wennen. Ik kijk ernaar uit. Ik ga zeker niet stoppen met werken. Daarvoor heb ik het nog veel te veel naar mijn zin. Maar wat financiële rust en zekerheid elke maand, dat is wel fijn.

Vieren
Als je als zelfstandige werkt, komt er niet, als vanzelf, vanuit het bedrijf, een afscheids feestje met collega’s, drankjes, speeches, kado’s. Nu heeft “mijn baas” dus gevraagd of ik een speciale wens heb rond dit "pensioen moment". En, die heb ik wel!

Inspiratie
In de afgelopen 16 jaren hoop ik vele mensen te hebben mogen inspireren met mijn werk; coaching, lessen, boeken. Alleen, ik weet meestal niet wat mijn inspiratie heeft gebracht, op de langere termijn. Van een enkeling hoor ik nog wel eens, in een toevallige ontmoeting, wat het hen uiteindelijk heeft gegeven. Maar.......van de meesten, heb ik eerlijk gezegd geen idee.........

Mijn wens
En daarover gaat mij wens. Ik zou het super leuk vinden als jij, als klant, student, collega, mij een kaart zou willen sturen, gewoon lekker via de post. Zodat ik hem vind, in mijn eigen brievenbus. En jouw kaart kan vasthouden, lezen, bewaren, koesteren eigenlijk. 

Kaart
Als jij het leuk vindt om mij een kaart te sturen, zou je me dan willen laten weten,  wanneer en waarin ik je heb mogen inspireren? En wat het je heeft gebracht, voor je werk en misschien ook in je leven? Het lijkt me héérlijk om die kaarten te mogen ontvangen en lezen. Het is ook wel wat spannend om dit te vragen. Maar het idee  ontroert me nu al. 

Oogst
Ja, dat is wat dit is; het verlangen om te mogen oogsten, na 16 jaar werken met honderden, honderden mensen. Het werk zelf, met jullie allemaal, was al fantastisch. Ik voel me oprecht rijk. En ik ga natuurlijk door. En ik vind het fijn als ik iets van jou mag horen.

Adres
Als je het leuk vindt, wil je mij dan een kaart sturen naar mijn post adres? Yoke de Wilde, K. vd Coppellolaan 54B, 3818 KX Amersfoort. Ik kijk ernaar uit! Mijn brievenbus staat open!

NB Mocht je me al een kaart (willen) sturen n.a.v. mijn FaceBook bericht, dank je wel! 

Dank jullie wel, diep vanuit mijn hart.
Met natuurlijke groet,
Yoke