Blog 28: Wat zijn de eerste signalen van een verandering? Lichamelijke klachten? (3/9)

Kramp
Sinds een paar maanden heb ik een raar gevoel van verkramping in m'n lijf. Het verrast me en voelt niet prettig. Daarnaast doen m'n heup, knie en schouder pijn. Op zo'n moment weet ik wel hoe laat het is; tijd voor een goed gesprek met mijn lichaam. Wat is er, op een dieper niveau, met me aan de hand?

Oefening
Een oefening die je bij lichamelijke klachten kunt doen, is "Gesprek met je lichaam". Ga ergens rustig zitten, binnen of buiten in de natuur. Doe een ontspanningsoefening, kom tot rust en vraag dan aan je lichaam wat het jou wil zeggen. Laat jezelf helemaal leeg worden en kijk wat er als vanzelf binnenkomt qua beelden, woorden, inzichten, symbolen.

Theorie
Deze intuïtieve waarnemingen ontvang je via je chakra's ofwel de energie centra van je lichaam. Dit zijn ontvangst stations.
* Buik chacra = gevoelens, emoties
* Keel chacra = horen van woorden
* 3e oog = innerlijk zien van beelden 
* Kruin chacra = innerlijk weten
Het kan zijn dat je alleen woorden, of beelden, of gevoelens of een weten ontvangt. Het kan ook een mix zijn. De kunst is om echt open te staan en de informatie die je ontvangt, te vertrouwen.Inzicht
Ik krijg een duidelijke boodschap te "horen": "Het is tijd voor meer rust, genieten, tijd voor ontspanning en tijd voor je Ziel, naast je werk!" Oeps, dat is een wijs inzicht! Ik voel meteen dat het precies klopt. 

Tekens
Er zijn ook andere tekens mogelijk van een naderende verandering. Ik werkte ergens 6 jaar en begon opeens te vallen, op straat, letterlijk. Niet 1 keer maar wel 6 keer... Ik verzwikte daarbij mijn voet. Die "vertelde" me,  dat mijn ziel een andere kant op wilde qua werk, dan ik mijn voeten, letterlijk, op dit moment liet gaan. Voor het nieuwe werk dat ik uiteindelijk vond, moest ik letterlijk rechts af bij het station in plaats van links, zoals voor mijn oude werk. Na dit inzicht, stopte het vallen. Fascinerend, toch?

Veranderingen kunnen zich ook aandienen door hoofdpijn, spanning, dingen laten vallen, breken of vergeten, ziek worden, burn-out, depressie. Het is de kunst om de eerste subtiele signalen op te vangen en mee te bewegen met wat je lichaam van je vraagt.
Dan hoeven de signalen namelijk niet heftiger te worden. 

Seizoen
De eerste tekens van een verandering wijzen volgens mij op een Herfst. Dat is, als er iets los wil laten. Toch kan de Lente volgens mij ook tekens voor een verandering geven, als iets nieuws of iets anders je aandacht begint te trekken. En als je heel moe wordt en geen puf meer hebt, trekt een Winter wellicht je aandacht... Dat je tijd nodig hebt om uit te rusten en te herbezinnen. Kortom, tekens voor verandering kunnen komen uit verschillende seizoenen en laten verschillende verlangens zien en voelen. De kunst is om daadwerkelijk aan je verlangen toe te geven. Daar woont namelijk jouw natuurlijke wijsheid.

Vraag
Welke signalen van verandering heb jij eerder in je leven opgevangen? Stond je er open voor? Wat hebben ze je laten zien? Waartoe hebben ze je geleid? En zijn er tekens die nu je aandacht vragen? Welk verlangen, laten ze jou zien?

Interesse?
Heb jij ook belangstelling voor coachen in en met de natuur? Voor jezelf of met je klanten? Zie mijn aanbod op www.smaragd-coaching.nl. Je bent van harte welkom!