Blog 20: Vier je eigen successen, schenk jezelf een mooi Kerstcadeau!

Cadeau voor jezelf
Kerst is een tijd van cadeaus en geschenken. Je hebt weer een heel jaar gewerkt, in loondienst of vanuit je eigen onderneming. Als je geluk hebt, krijg je van je werkgever een cadeau, als waardering voor je werk. Als zelfstandig ondernemer ontvang je wellicht een verrassing van een opdrachtgever, en missschien ook wel niet. Maar....... hoe zou het zijn om jezelf een cadeau te doen? Gewoon, voor je inzet, je prachtige resultaten, of waar jij persoonlijk blij mee bent, in het afgelopen jaar? Het is al heel fijn om die successen eens op een rijtje te zetten voor jezelf; met welke resultaten ben je blij, welke kwaliteiten heb jij ingezet en tot welke resultaten hebben die geleid? Je hebt vast en zeker een cadeau verdiend !!!
 


Voor de directeur
Ik heb een eigen onderneming sinds 2003, dat is inmiddels al vele jaren! Ik kan het soms eigenlijk niet geloven. Het voelt heel bijzonder en heel gewoon, tegelijkertijd. Herken je dat? Sinds een paar jaar ga ik tegen de feestdagen op zoek naar een mooi cadeau voor mezelf. Dat alleen al, is een heerlijke activiteit. Ik bepaal een cadeau bedrag en zoek iets moois uit. Ik laat het mooi inpakken en leg het onder de Kerstboom. Met Kerst klop ik mezelf op de schouder en bedank mezelf voor mijn geweldige inzet. Dan pak ik zeer tevreden mijn cadeau uit. En de rekening..... die zet ik in mijn bedrijfs boekhouding met als omschrijving: "Einde jaars gratificatie voor de directeur". Als het idee je aanspreekt: veel plezier!

Wijsheid der seizoenen
Als je dit geschenk voor jezelf nog wilt plaatsen binnen het kader van natuurlijke wijsheid, neem ik je nog even mee. Binnen de BLOEI methode (c) kijken we naar de vraag: "In welk innerlijk seizoen bevind je je op dit moment, bijvoorbeeld met je werk?". Dat kan de Lente zijn, als je net met iets nieuws bent begonnen, de Zomer, als je tevreden bent met je werk op dit moment, de Herfst als je voelt dat het tijd is om je werk te veranderen of zelfs los te laten, en Winter als het tijd is om uit te rusten en je te bezinnen. Ik nodig je in deze BLOG uit om in deze feitelijke Winter, eens te kijken naar de innerlijke Zomer die achter je ligt, namelijk het afgelopen jaar, en te kijken wanneer jij in bloei stond, je bloemen maakte, succes had. Geniet van je cadeau !!!

Interesse?
Heb jij ook belangstelling voor coachen in en met de natuur? Voor jezelf of met je klanten? Zie mijn aanbod op www.smaragd-coaching.nl. Je bent van harte welkom!