Blog 11: Van denken naar voelen, door coachen in de natuur

Van denken naar voelen
Ben jij coach professional en verzucht jij ook wel eens: "Wat jammer dat deze klant zijn vraagstukken wil oplossen met zijn of haar hoofd. Er worden steeds nieuwe oplossingen "bedacht", maar ze lijken allemaal niet echt te werken. Hoe breng ik deze klant nou eens meer bij haar of zijn gevoel". Herken je dit? Ik zal meteen met de deur in huis vallen. Sinds ik de natuur inzet in mijn coachings werk, komen mijn klanten zeer snel tot hun gevoel. Vaak sneller dan ze zelf verwachten. Ook vaak zelfs sneller, dan ik zelf verwacht.

Je lichaam volgen
Jelle doet mee met een introductie workshop natuurcoaching. Hij is wel benieuwd wat de natuur voor hem kan betekenen bij zijn eigen loopbaan vragen. Hij is ook wel wat sceptisch. We doen een oefening. Ik heb de deelnemers gevraagd naar buiten te gaan, niet na te denken, maar hun lichaam te laten lopen. En op die manier een plek te vinden waar ze nu willen zijn. Dan te kijken wat hen op die plek opvalt en wat dit voor hen betekent. De groep is naar buiten gegaan maar Jelle komt nog even terug. Hij zegt: "Ik ben wel bang dat dit me niet gaat lukken. Ik geloof niet dat ik ooit  in mijn leven, één seconde, niet heb nagedacht. Ik verlang er wel naar, maar ik weet echt niet hoe dat moet." Ik nodig hem uit om buiten uitsluitend te voelen waar zijn lichaam heen wil. En om dat te volgen. Tien minuten later komt Jelle terug en vertelt: "Dit is een wonder, ik heb net tien minuten lang alleen maar gelopen, mijn lijf gevoeld en ik "wist" precies waar ik naar toe wilde."
Een ander soort "Weten"
We waren allebei onder de indruk. Jelle vertelde dat hij twee belangrijke ontdekkingen had gedaan. Hij had voor het eerst echt gevoeld. Dat was op zich al een wonder. Maar daarnaast verraste het hem, dat zijn lichaam precies wist waar het naar toe wilde. Hij ervaarde dus een ander soort Weten. Anders dan met zijn hoofd van te voren te "bedenken" langs welke paden hij zou gaan lopen. Hij ontdekte dat voelen in plaats van denken, een ander soort weten oplevert. Dit gaf hem het vertrouwen dat zijn gevoel hem ook bij zijn actuele loopbaan vragen zou kunnen helpen. Hij is een traject natuurlijke loopbaan coaching komen volgen met mooie, verrassende en passende resultaten.

Interesse?
Heb jij ook belangstelling voor coachen in en met de natuur? Voor jezelf of met je klanten? Zie mijn aanbod op www.smaragd-coaching.nl. Je bent van harte welkom!