Blog 22: Hoe je je doelen voor een Nieuwjaar, letterlijk, tot leven kunt wekken

Voornemens
Om te beginnen wens ik je graag een mooi en natuurlijk Nieuwjaar toe. Velen van ons broeden zo rond de jaarwisseling op nieuwe doelen voor het komende jaar. Ook via de Sociale Media zag ik regelmatig de uitnodiging langskomen om onze doelen te vinden en te formuleren. Mogelijk staan ze nu ergens voor je op papier. Ik nodig je in deze Blog uit om ze vervolgens werkelijk tot leven te wekken, zodat ze ook daadwerkelijk vorm kunnen gaan krijgen. Ik laat je zien, hoe je dat kunt doen.

Kunst van het creëren
Volgens mijn eigen BLOEI cirkel (c) is het in onze innerlijke winter, tijd om ons te bezinnen op onze komende bloei periode. Je hoeft dus echt niet te wachten tot het officiële Oud en Nieuw, om nieuwe doelen te stellen en te creëren. De vraag is: Welke droomzaden ofwel doelen, wil je gaan creëren en vormgeven in je eigen, komende, innerlijke Lente? Behalve hierover na te denken is het ook erg waardevol om hierover te dromen, te dagdromen wel te verstaan. Dat is namelijk een bijzondere vorm van creëren.

Sleeping Lady
Tijdens mijn studiereis naar Malta in 1992 kwam ik beeldjes tegen van een oude cultuur waarin de seizoenen en het cyclische leven werden vereerd. Dat sloot precies aan, bij de oude natuurwijsheid die ik tijdens mijn studiereizen vond bij de Indianen, Kelten en Aboriginals. Ook in deze cultuur, van 3500 tot 2500 voor Christus, werd geleefd volgens de seizoenen. De mensen waren hier, door de pas ontdekte landbouw, sterk afhankelijk van de ritmes van de natuur. Eén van de beeldjes boeide me zeer; dat van de Sleeping Lady. Zij slaapt niet, maar blijkt te liggen dagdromen, en daarmee is ze aan het creëren!

 

Sleeping Lady, Malta, 3.000 BC

Dagdromen
Dagdromen is een vorm van visualiseren, waarin je datgene wat je wenst, al helemaal voor je ziet. Alsof het er al is. Het is een soort fantasie, die je in geur en kleur, in je geest laat ontstaan. Je kunt dan ook ontdekken hoe het voor je voelt, en of het bij je past. Als dat niet zo is, pas je je fantasie gewoon bij je wensen aan. Op deze wijze dagdromen, is een krachtige vorm van creëren. Op deze wijze wordt jouw wens namelijk magnetisch en ga je dingen in je leven aantrekken die helpen om jouw droom en doel te realiseren. Ik geef je een voorbeeld.

Eigen ervaring: een Gouden Tip
Na jaren werken als loopbaan- en natuurcoach en de publicatie van twee boeken, heb ik de Smaragd, Opleiding Natuur Coaching opgericht. Doel is om begeleidings professionals te leren samenwerken met de natuur. Het leek me ook fijn om mijn kennis door te geven op twee gangbare HBO opleidingen. Daar had ik flink over gedagdroomd en ik kon me al helemaal voorstellen hoe dat zou zijn. Ik zag me al bij zo'n opleiding rondlopen en dat voelde goed.Tijdens een Introductie  Workshop die ik gaf over Natuur Coaching sprak ik deze wens uit. Na de introductie kwam een deelneemster naar me toe en gaf me de tip om eens te praten met de directeur van een Opleiding, die net studiedagen natuurcoaching wilde gaan opzetten.

Zo gezegd zo gedaan. En de tip bleek een gouden te zijn. Ik had mijn boek voor hem meegenomen, dat bleek al bij hem in de kast te staan. Het klikte en na dat gesprek, nodigde hij me uit, om te komen lesgeven. Een bijzonder wonder! Inmiddels werk ik al sinds 2011 bij deze opleiding, als docent loopbaan-coaching, natuur-coaching en verlies-verwerking. Naast mijn eigen Opleiding werk ik nu dus ook als gastdocent, op twee HBO opleidingen. De combinatie van doceren en individuele coaching geven vind ik heerlijk !!!

Interesse?
Heb jij ook belangstelling voor coachen in en met de natuur? Voor jezelf of met je klanten? Zie mijn aanbod op www.smaragd-coaching.nl. Je bent van harte welkom!