Blog 33: De rups is klaar in haar cocon. Zeven vlinders! (8/9)

Rups en cocon
Wat een boeiend proces is het geweest de afgelopen maanden. Ergens in juni voelde ik, dat ik toe was een verandering, binnen mijn bedrijf. Ik koos de metafoor van een rups en heb me terug getrokken in mijn cocon. Eerst veiligheids lijnen gemaakt met mijn helpers, en toen het proces zich laten voltrekken. Alle producten en diensten binnen mijn bedrijf Smaragd laten oplossen. En kijken wat er tevoorschijn wilde komen. Het proces is grotendeels klaar en ik deel het hier graag met je. 

Vlinders!
Uit mijn cocon komen nu de eerste vlinders tevoorschijn. Tot mijn verwondering is het niet slechts één vlinder maar zijn het er wel zeven! Gelukkig is dit niet een (bio)logisch proces maar een metaforisch, dus zeven vlinders zijn helemaal ok en welkom! Een aantal vlinders zijn al aan het vliegen, anderen zijn nog onderweg. In deze Blog deel ik met je welke vlinders al rondvliegen. Dit zijn de producten en diensten die ik in het voorjaar en de zomer van 2018 aanbied. Ik heet deze eerste vlinders van harte welkom en stel ze graag aan je voor.

Smaragd, de BLOEI Academie
Als eerste, heeft de naam van mijn bedrijf zich veranderd. Smaragd is gebleven, maar de BLOEI Academie is nieuw. Dit is de derde fase van mijn bedrijf Smaragd. Vanaf 2003 werkte ik vanuit Smaragd.Coaching, vanaf 2011 vanuit Smaragd, Opleiding Natuur Coaching en nu, vanaf 2018 vanuit Smaragd, de BLOEI Academie. In mijn informatie naar buiten toe, vind je nog mijn oude naam. De nieuwe gaat zichtbaar worden in de komende tijd. Maar dan weet jij het alvast!!!

Training Vrouw als Sjamaan
De afgelopen jaren eigenlijk al, kwam de term "Vrouw als Sjamaan" regelmatig in mij omhoog. Ik duwde het steeds weer een beetje weg, omdat ik er niet helemaal weg mee wist. Tot ik in mijn cocon periode voorzichtig tegen mensen begon te vertellen over het idee een Training Vrouw als Sjamaan te gaan ontwikkelen en aanbieden. Tot mijn grote verrassing zijn er inmiddels 15 vrouwen die vrij direct hebben gezegd: "Jaaa, daar heb ik belangsteling voor". Zij begonnen mij heel concrete vragen te stellen. Ik ervaar dit als een roep, eerst binnen mijzelf en nu ook, als een roep van de buitenwereld. Ik heb besloten om deze Training aan te bieden in de tweede helft van het voorjaar van 2018. Middels deze training wil ik vrouwen ondersteunen om hun eigen oeroude natuurwijsheid en oerkracht terug te vinden en deze te vertalen, naar hun eigen leven en werk. Deze wijsheid en kracht kunnen we vinden in sjamanistische tradities maar ook zeer zeker binnen onszelf. De Training is ontwikkeling en komt binnenkort op mijn site te staan.

Opleiding Natuur Coaching in België in 2018
Ik las ergens dat de rups zich in de cocon weliswaar laat oplossen, maar er ook een aantal organen blijven bestaan, die zich transformeren. Dat gebeurt denk ik met mijn Training Natuur Coaching. Deze heb ik in Nederland veertien keer gegeven en in België twee keer. Op dit moment geef ik de laatste in Nederland. Maar........ de vijfdaagse Training in België is in 2017 zo enorm enthousiast ontvangen door alle tien deelnemers, dat mij dringend is verzocht om deze Training toch echt weer te komen geven in 2018. Ook deze roep heb ik gehoord. De grond in België blijkt erg vruchtbaar en daarom bied ik nu de Smaragd, Opleiding Natuur Coaching aan in een heus kasteel in België. Dit keer voor zowel Belgische als Nederlandse deelnemers. Je leert werken met de BLOEI methode (c), de innerlijke seizoenen als natuurlijk kompas, vele praktische natuur werkvormen en rituelen. En je ontvangt handouts en mijn boek "Spirit in je werk, natuurwijsheid als inspiratie".
 


Natuurlijk, Studiedagen 
In de afgelopen periode heb ik op diverse plekken gevraagd, wat mensen (nog) graag van mij willen leren. Daar kwam uit, de belangstelling voor losse studiedagen. Nu wil ik dit voorjaar een drietal studiedagen aanbieden. De vraag is welke thema's vinden jullie interessant? Mogelijkheden zijn: Studiedagen in en met de natuur; Missie ontdekken, Intuitie ontwikkelen, Rituelen begeleiden, Loopbaan coaching, Verlies verwerking. 

Inspiratiedagen Natuur Coaching
Mensen die mijn Training hebben gevolgd blijken vaak een vervolg prettig te vinden, om samen actief te blijven in het coachen in en met de natuur. In het voorjaar van 2018 wil ik een serie van 3 inspiratie middagen aanbieden, om samen te delen wat ieder heeft kunnen doen rond natuurcoaching, welke vragen er nu liggen en daarmee, samen aan de slag te gaan. Zo doe je nieuwe inspiratie op en concrete ideeën voor je eigen vervolg stappen. Ik wil deze inspiratiedagen graag openstellen voor coaches die ofwel bij mij ofwel elders een training of opleiding natuurcoaching hebben gevolgd. 

Verder aanbod
Er zijn nog een paar andere vlinders onderweg maar die hebben nog wat meer tijd nodig. Daarover later meer, via mijn nieuwsbrief.

Seizoen
Volgens mij heb ik met mijn proces van Verandering een Herfst doorgemaakt, waarvoor ik met volle bewustzijn in mijn cocon ben gekropen. Gedurende mijn Winter periode heb ik toegelaten dat ik het even niet wist. En mijn angst een stem en ruimte gegeven. Nu zit ik, denk ik, deels in de Lente, waarin nieuwe vlinders uitvliegen. Een deel van de vlinders zit nog in de cocon, die hebben nog wat Wintertijd nodig denk ik zo. Ik geef elke vlinder haar eigen tijd. Dat voelt goed en wijs.

Vraag
Mijn vraag aan jou is: herken jij nieuwe zaken die nu net uit jou tevoorschijn kruipen? Weet jij wat ze van jou nodig hebben? En kan/wil je ze dat geven? Heel veel succes !!!

Interesse?
Heb jij ook belangstelling voor coachen in en met de natuur? Voor jezelf of met je klanten? Zie mijn aanbod op www.smaragd-coaching.nl. Je bent van harte welkom!