Blog 32: Hoor ik het, als ik geroepen word? Fluisteringen... (7/9)

Geroepen
Op dit moment maak ik iets bijzonders mee. De uitdrukking "ik voel me geroepen" ben ik heel letterlijk aan het ervaren. In augustus verzorgde ik de Smaragd, Training Natuur Coaching in België. Deze viel bij alle tien deelnemers in zeer goede aarde. Mij werd duidelijk te verstaan gegeven dat ik toch echt deze Training in 2018 weer in Belgie moet komen geven. Immers de collega's van de deelnemers hebben al veel enthousiasme getoond, en zitten al op hun ervaringen te wachten. Ik heb de roep gehoord en kom de Training graag in 2018 weer in België geven! 

Andere voorbeelden
Door dit gevoel van "geroepen worden" herinner ik me opeens andere keren dat me dat overkwam. Zo vroeg ik me in 1989 af of ik echt naar Amerika zou gaan, om me te verdiepen in de wijsheid van Indianen. Vervolgens zag ik in een droom, honderden Indianen die me zeiden, dat ze al zo lang op me stonden te wachten. Ik ben gegaan. 

Toen ik in 2009 mijn boek "Spirit in je werk" had geschreven, vroegen coaches, trainers, therapeuten die het hadden gekocht en gelezen, of ik hierover alsjeblieft ook een training wilde geven. Dat ben ik gaan doen. Uit die vraag is mijn Smaragd, Opleiding Natuur Coaching voortgekomen. Kortom, het blijkt zeer waardevol te zijn om om mijn ogen en oren goed open te houden!

Fluisteringen
Ik heb wel gemerkt dat het een kunst is, om echt te luisteren. Zo had ik mijn boek "Spirit in je werk, natuurwijsheid als inspiratie" eigenlijk geschreven voor mijn coach klanten om zelf met de oefeningen achter in het boek aan de slag te kunnen gaan. Maar.... die kochten mijn boek helemaal niet. Ik had ook de hoop dat managers dit interessant zouden vinden bij leidinggeven. Maar die managers waren in geen velden of wegen te bekennen.....  


Afbeelding van Michael Sowa

Kortom, ik was gefocust op coachklanten en managers en het duurde even, voordat ik de roep kon horen van de professionele begeleiders die mijn boek wèl hadden gekocht en mij, eerst fluisterend, verzochten om een training te geven. Ik heb geleerd beter te luisteren naar die fluisteringen. Het "luisteren naar fluisteren" heeft me inmiddels veel gebracht, namelijk mooie nieuwe impulsen voor mijn werk en mijn leven.

Vraag
Heb jij je wel eens geroepen gevoeld? Wanneer? Waardoor of door wie? Wat was de roep? Heb je er gehoor aan gegeven? Waarom wel? Waarom niet? En wat heeft het je gebracht?

Theorie
Ik heb eens van Paul de Blot, professor Business Spiritualiteit aan Nijenrode gehoord, dat hij, als hij weer een andere betrekking zocht, vroeg aan het Universum (of aan God, zo je wilt), "Waar ben ik nodig?". Dan werd hij altijd geleid naar een mooie nieuwe werkplek. Dat maakte indruk op mij.

In mijn opleiding in de Keltische Natuur Filosofie leerde ik dat, in plaats van dat jij naar je toekomst beweegt, jij jouw toekomst kunt vragen om naar jou toe te komen. Jouw toekomst te vragen om zich aan jou te laten zien. Dat je jouw toekomst naar je toe kunt "roepen", door het uitspreken van een helder verlangen. Ik heb wel geleerd dat ik dan vervolgens ook moet luisteren naar de antwoorden.... Die kunnen namelijk op allerlei manieren naar ons toe komen, via beelden, woorden, iets wat iemand onverwacht tegen je zegt etc. 

Seizoen
Als ik mijmer over de vraag in welk seizoen dit "luister en fluister proces" zich afspeelt, weet ik dat niet, een-twee-drie. Misschien kan je wel in elk seizoen fluisteringen ontvangen, van iets dat jouw roept. Misschien zijn we in onze innerlijke Herfst of onze innerlijke Winter meer geneigd om te luisteren omdat we iets missen? Wat denk jij? Ik hoor het graag.

Oefening
Kijk eens waar je op dit moment naar verlangt. Wat zou je graag in je leven willen ontvangen, wat er nu nog niet is? Formuleer dit hardop als wens, en laat het daarna "los", in de zin van "vrij". Kijk en luister in de tijd die volgt, welke signalen je opvangt. Welke roep je hoort. Onderzoek dan of deze roep voor jou klopt. Je kunt altijd nog -ja of nee- zeggen!

Interesse?
Heb jij ook belangstelling voor coachen in en met de natuur? Voor jezelf of met je klanten? Zie mijn aanbod op www.smaragd-coaching.nl. Je bent van harte welkom!