Blog 26: Smaragd in Verandering, LIFE !!! (1/9)

Verandering
Er zit een verandering in de lucht! Na acht jaar Smaragd, Opleiding Natuur Coaching voel ik dat het tijd is voor verandering. Na 16 keer de Training Natuur Coaching te hebben gegeven is opeens de fut eruit. Bij mezelf. Ik voel het. Ik ben toe aan iets nieuws.

Herkenning
Ik herken, op dit moment, dat er iets in mij wil veranderen, vernieuwen. Dat is een voordeel van wat ouder zijn, qua leeftijd.  Ik heb me al zo vaak in mijn leven vernieuwd. Dat weet ik nu achteraf. Dat was op die momenten zelf, niet altijd even duidelijk. Of ik wilde, of kon, het niet zien. Of ik verzette me er ronduit tegen…… 

Gezichten
Het proces van mezelf vernieuwen heeft vele gezichten gehad in mijn leven. Soms werd ik ziek, of overspannen of zelfs een keer depressief. Een andere keer begon ik spontaan te vallen, op straat. Maar ook ben ik wel eens op reis gegaan of een opleiding gaan volgen. Achteraf gezien waren dit altijd overgangsfases tussen het een en het ander. Tussen verschillende banen of, in mijn geval ook, tussen verschillende projecten of in periodes met een uitkering.

Hier en nu
Het voelt bijzonder voor me dat ik het proces van veranderen, herken, op dit moment, in het hier en nu. En ik besluit om me eraan over te geven. Mee te gaan met de stroom. Ookal weet ik echt nog niet wat er gaat gebeuren....

Rups in cocon
Eerlijk gezegd voel ik me een rups. Een rups die in haar cocon kruipt en zich gaat laten transformeren. Dat is een spannend en uitdagend proces. Ik weet dat de rups bereid moet zijn om zich te laten oplossen om een nieuw wezen te worden. Ik ben heel benieuwd.


Delen
En.... ik wil dit proces heel graag met je delen. Jou deelgenoot maken van deze verandering. Om te laten zien dat een verandering niet gepaard hoeft te gaan met een crisis. Maar dat je ook, soepel en natuurlijk, van het één kan bewegen naar het ander. Waarbij je het oude kent maar het nieuwe nog niet. En er een periode is, van niet weten. Hoe je dat kan doen. Ik doe als het ware verslag, als rups, vanuit mijn cocon.

Vragen
Wat ik wil delen zijn de vragen die dit proces, nu al, bij me oproept. Bijvoorbeeld: Hoe kan ik het proces van veranderen veilig maken voor mezelf? Hoe ga ik om met mijn angst die ik vast en zeker tegen ga komen? Hoe kom ik aan nieuwe ideeën? Hoe kan ik de natuur hiervoor inzetten? Etc. etc. 

Leergang
Het delen van mijn veranderingsproces is meteen al deel van het nieuwe. Ik kan het zien als een soort LIVE leergang vanuit mijn huidige bedrijf Smaragd, Opleiding Natuur Coaching. Dat zal leiden tot mijn nieuwe bedrijf, dat nog geen naam heeft……..

Bewust
Het delen is ook heel fijn voor mezelf. Het helpt mij om bewuste stappen te nemen. Er verslag van te doen. Dat vind ik gewoon heel leuk en ook prettig. Het delen maakt mijn verandering ook minder eenzaam. Hoef ik het niet in stilte in mijn eentje te doen. Maar kan ik het delen, met jullie. En dat is heel fijn.

Weten
Er zijn een paar dingen dit ik wel weet. Eigenlijk meer voel dan bedenk. Ik geef mezelf deze zomer en het najaar de tijd om te broeden op het nieuwe. Ik besluit om dit najaar voor de laatste keer mijn Smaragd, Training Natuur Coaching aan te bieden. En dat ook aan jullie te laten weten. In het voorjaar van 2018 wil ik graag een nieuw aanbod doen, vanuit mijn nieuwe bedrijf. Ik zal in het najaar van 2017 laten weten wat het gaat worden.

Smaragd
Mijn bedrijf zal in elk geval Smaragd blijven heten. Dat voelt fijn en kloppend. Mijn bedrijf gaat daarmee zowaar haar derde fase in: in 2003 werd Smaragd.Coaching geboren. In 2011 Smaragd, Opleiding Natuur Coaching. En in 2017 zal Smaragd, ..... het leven gaan zien. Ik ben benieuwd.

Meelezen
Tijdens dit avontuur heb ik LIFE verslag gedaan van mijn veranderingsproces in regelmatige Blogs met foto’s en kleine filmpjes. Die Blogs heb ik gepost op LinkedIn, Twitter, FaceBook en via mijn Nieuwsbrief. Op dit moment kan an je alsnog mijn proces volgen door mijn Blogs te lezen van nummer 27 tot en met 35. Toen was dit veranderingsproces rond. 

Reacties
Ik vind het erg leuk als je alsnog je reactie wilt geven op mijn Blogs. Dan kan ik mijn proces ook nu nog met jullie delen en verbinden. Dat zou ik erg fijn vinden. Dus graag: tot mails!

Ik ga op avontuur. Ga je mee?
Smaragd in Verandering, in totaal 9 Blogs, LIFE !!!
Yoke de Wilde

Interesse?
Heb jij ook belangstelling voor coachen in en met de natuur? Voor jezelf of met je klanten? Zie mijn aanbod op www.smaragd-coaching.nl. Je bent van harte welkom!