Blog 1: Als coach leren samenwerken met de natuur

Buiten coachen
Je bent coach en je hebt je allerlei werkvormen en methodes eigen gemaakt. Maar je mist nog iets. Je houdt van de natuur maar bent steeds binnen aan het werk met je cliënten en de teams die je begeleidt. Je wilt de natuur graag inzetten in je werk. Maar je vraagt je af: Hoe doe ik dat?

Twee takken
Fiona is loopbaan coach bij een bedrijf. Op een, achteraf gezien, goede dag is er geen werkkamer voor haar beschikbaar. Ze besluit met haar cliënt Paula naar buiten te gaan. De vraag van Paula is of ze, na haar ontslag, een andere baan zal zoeken of vanuit een eigen praktijk zal gaan werken. Fiona besluit om deze vraag eens buiten met haar client te onderzoeken en nodigt haar uit een park in de buurt. Ze vraagt of ze eens in alle rust en stilte wil kijken en voelen wat haar op dit moment opvalt in de natuur. Paula blijft staan bij een boom met twee even grote takken, vol met bladeren. Fiona vraagt wat haar hierin raakt. En dan, wat dit haar zegt over haar vraag. Paula is verrast over de twee even grote, krachtige  takken, die allebei vol leven zijn. Het ontroert haar. Ze zegt: “ik zie en voel nu dat het mogelijk is om een part time baan te combineren met mijn eigen praktijk.  Dit is een nieuw idee waar ik heel blij van wordt!”

 


Hoe doe je dat?
Na de sessie is Paula zowel gaan solliciteren als haar eigen praktijk gaan opzetten. Fiona is blij verrast over het effect van de buiten sessie. Het blijkt dat de inzichten echt doorvoeld zijn en Paula precies de juiste energie en richting hebben gegeven om haar volgende stappen te nemen. Fiona besluit vaker met cliënten naar buiten te gaan. Maar ze vraagt zich af; wat kan ik allemaal met cliënten buiten doen? 

Interesse?
Heb jij ook belangstelling voor coachen in en met de natuur? Voor jezelf of met je klanten? Zie mijn aanbod op www.smaragd-coaching.nl. Je bent van harte welkom!