coaching & natuur

Smaragd, de BLOEI Academie

Bestel nu online!

--> Winkelwagen

Smaragd.Coaching • publicaties

 • Boek: Natuur als Coach, vakgebied in BLOEI
  Boek: Natuur als Coach, vakgebied in BLOEI

  Inspiratie: Op grond van mijn boek "Spirit in je werk, natuurwijsheid als inspiratie" (2009/2013) heb ik "de BLOEI methode" (c) ontwikkeld; een eigentijds instrument, geïnspireerd op oude natuurwijheid. Het biedt een cyclisch model voor verandering en ontwikkeling waarmee we persoonlijke en professionele crises kunnen veranderen in kansen. Daarnaast bleken in de afgelopen jaren vele boeiende disciplines van natuurcoaching te zijn ontstaan. Deze twee stromen hebben mij geïnspireerd om het studieboek te schrijven "Natuur als Coach, vakgebied in BLOEI" (2015).

  Gebruik: Het boek is bedoeld voor begeleidings professionals, klanten en bedrijven die met de natuur willen samenwerken en benieuwd zijn naar de verschillende mogelijkheden. Het is een studieboek waarin regelmatig reflectie vragen worden gesteld om te onderzoeken wat je wel en niet aanspreekt.
  Voor begeleidings professionals en studenten wil het boek een gids zijn voor verdere bij-, na- of omscholing in het samenwerken met de natuur.

  Inhoud: In het boek vind je een uitgebreide beschrijving van "de BLOEI methode" (c), en van de waarden, vragen en fases van natuurcoaching. Daarnaast worden negen verschillende disciplines besproken, plus twintig theoriën, waarmee het werk onderbouwd kan worden. Het nieuwe vak natuurcoaching wordt tot leven gebracht met persoonlijke portretten, vele klantvoorbeelden, natuurfoto's, literatuur suggesties en de vermelding van actieve natuurcoaches.

  Reacties op dit boek:
  Natuur en intuïtie
  "We zitten met ons allen in een gestage ontwikkeling naar meer verbondenheid met en respect voor Moeder Aarde. Dat geldt ook voor ons eigen levende fysieke lichaam, onze gevoelens en intuïtieve ingevingen. De wijsheid van het lichaam, als spreekbuis voor onze ziel en de natuur als inspiratiebron in coaching."
  Adriaan Hoogendijk, coach, opleider en inspirator
  Kracht van natuur elementen
  "In dit boek “Natuur als Coach” weet Yoke ons professionals weer bewust te maken van de onuitputtelijke kracht van natuurelementen en wat deze ons kunnen brengen in ons dagelijks werk."
  Erwin Wupkes, loopbaancoach en -trainer
  Blijvend hoopvol
  "Door Yoke ben ik gaan inzien dat mijn zaden juist in het donker aan kracht kunnen winnen, waardoor ze later prachtig kunnen bloeien. Dat maak mij blijvend hoopvol."
  Anne-Marie Stoffer - wandelend life & loopbaancoach

  ​Prijs: € 30,75. Inclusief verzendkosten plus een persoonlijke noot voorin: € 35,75. Buitenlandse bestellingen: € 40,75. NB Verzending binnen 1 week.


 • Boek: Spirit in je werk, natuurwijsheid als inspiratie
  Boek: Spirit in je werk, natuurwijsheid als inspiratie

  Inspiratie: Vele jaren heb ik me tijdens studiereizen en opleidingen verdiept in de oude natuur wijsheid van (N Am) indianen, Kelten en Aboriginals. Sinds het jaar 2000 pas ik deze wijsheid toe in mijn werk als natuur en loopbaan coach, opleider en supervisor. Het brengt mensen bij hun eigen innerlijke en natuurlijke wijsheid. In 2007 was het tijd voor mijn eerste boek.

  Gebruik: Het boek is bedoeld voor (loopbaan) coaches die de natuur willen inzetten in hun werk.Het boek biedt hen een cyclisch model voor verandering en veertig praktsche natuurgerichte oefeningen. Ook is het boek bruikbaar voor mensen met of zonder werk, die rondlopen met een loopbaan vraag. Voor hen is het boek te gebruiken als een zelfstudie boek waarin zij rondom hun vraag antwoorden vinden, binnen zichzelf. Dat geeft richting, energie en beweging. 

  Inhoud: We volgen in het boek de cyclus van verandering met de steeds terugkerende fases van Zaad (noord), Knop (oost), Bloem (zuid) en Vrucht (west). En van het Heilige Midden, de plek waar je steeds weer naar terug kan keren. Per fase vind je natuurlijke wijsheid, voorbeelden van cliënten, foto’s om jezelf aan te spiegelen, citaten en in totaal veertig concrete oefeningen. Je kunt het boek lezen van voor naar achter, maar je kan het ook op een willekeurige bladzijde openslaan en kijken wat je daar vindt, wat jou op dat moment kan inspireren.

  Reacties op mijn boek:
  Van toepassing
  "Als ik aan het werk ben met een cliënt en dit boek op een willekeurige bladzijde opensla, dan weet ik zeker dat de foto, de tekst of de oefening helemaal van toepassing is."
  Kees Pannevis, directeur van Van Ede & Partners
  Toegankelijk
  "Ik ga direct zelf een BLOEI cirkel (c) leggen in mijn tuin. Ik dacht dat ik daar heel veel voor moest weten, maar dit boek maakt het toegankelijk."
  Diana Polis, psychologe en collega
  Inspirerend
  "Als ik dit boek lees is het alsof Yoke naast me zit. Het voelt heel persoonlijk en ze weet me weer te inspireren."
  Suzanne van Vlaanderen, oud-cliënt

  ​Prijs: € 20,75. Inclusief verzendkosten plus een persoonlijke noot voorin: € 24,75. Buitenlandse bestellingen: € 29,75. NB Verzending binnen 1 week.


Smaragd.Coaching • producten

 • Spiegel kaarten
  Spiegel kaarten

  OP DIT MOMENT NIET LEVERBAAR, met excuus

  Inspiratie:
  In mijn werk als (loopbaan) coach blijkt dat als ik mensen vraag wat zij zelf zien en voelen bij een foto, er innerlijke wijsheid bij hen naar boven komt borrelen, waarmee zij zichzelf verrassen.

  Gebruik: Je kunt de kaarten gebruiken voor jezelf of in coaching, bij het zoeken (vinden) van een antwoord op een vraag, of om je te laten verrassen door de wijsheid van je Ziel.

  Inhoud: In de set zitten vijftien kaarten van zelfgemaakte foto’s. Deze foto's nodigen je als kijker uit tot je eigen associaties. 

  Bron: Boek “ Spirit in je Werk, natuurwijsheid als inspiratie”, met natuurlijke wijsheid, voorbeelden, foto’s en veertig oefeningen. Op bladzijde 24 vind je oefening 6: ansichtkaart als spiegel.

  Prijs: € 10,00, inclusief verzendkosten: € 12,50 

   


 • Mini steencirkel
  Mini steencirkel

  Inspiratie: zowel de Noord Amerikaanse Indianen als de Kelten werkten met een wiel van stenen, waarmee ze de steeds terugkerende fases in de natuur konden herkennen. Dat gaf hen de kans goed op die fases in te kunnen spelen en zo samen te werken met de natuur.

  Gebruik: de mini steencirkel kan je makkelijk gebruiken thuis, onderweg of op je werk, voor een moment van bezinning of als je een antwoord zoekt op een vraag.

  Inhoud: de mini steencirkel bestaat uit een zakje met 8 steentjes, en een concrete oefening op een kaartje.

  Bron: Boek “Spirit in je Werk, natuurwijsheid als inspiratie”, met natuurlijke wijsheid, voorbeelden, foto’s en veertig oefeningen. Het boek volgt de cyclus van verandering met in elke hoofdstuk een oefening die je met de mini steencirkel kunt doen.

  Prijs: € 7,00, inclusief verzendkosten: € 9,00

  Bestellen: volg stappen 1, 2 en 3 links boven of knop GA VERDER


Smaragd.Coaching • workshops


 • Zomer Boost: Natuur Coaching

  Titel: Zomer Boost: Natuur Coaching

  Voor wie:
  Loop je al een tijdje rond met een vraag, een probleem, een wens, een verlangen? Rond je werk of je leven? En heb je zin om daar van de zomer eens even helemaal in te duiken? En vooral, om je vraag te gaan onderzoeken, buiten, met de wijsheid van de natuur? Op deze manier ontdek je, welke stappen je, na de zomer, kunt gaan nemen, om je probleem op te lossen en/of je wens te gaan realiseren.

  Citaat klant: "Ik werk altijd veel te hard, waardoor ik steeds moe ben. Ik heb in de natuur geleerd om steeds even te voelen wat ik nodig heb en, steeds weer, mijn eigen pad te kiezen. Ik voel me veel energieker nu."

  Werkwijze:
  We spreken drie keer af, voor anderhalf uur. We kijken, bij een kopje thee of koffie, waar je aan wilt werken. Daarna gaan we samen de natuur in. Aan de hand van heel praktische oefeningen, onderzoek je je vraag of je wens. In de natuur kom je tot verrassend wijze inzichten, waar je mee verder kunt.

  Gegevens:
  Data: deze drie sessies plannen we in overleg, in augustus & september 2019
  Tijd: de sessies duren anderhalf uur
  Locatie: we starten in een restaurant in Amersfoort, met een bos vlakbij
  Prijs: de normale prijs voor drie sessies is E 450. In deze Zomer Boost, Natuur Coaching bied ik je deze aan voor E 375, inclusief een consumptie en BTW.

  Meenemen:
  ~Stoeltje of zitmatje
  ~Foto toestel
  ~Schrijf materiaal (harde kaft)
  ~Regen kleding, paraplu
  ~Bos schoenen

  Informatie en aanmelden:
  Boven bij BESTELLEN
  Als je vragen hebt, mail me gerust! Mail: yoke@smaragd-coaching.nl • Gratis Proeverij, Aanbod Smaragd

  Titel: Gratis Proeverij, Aanbod Smaragd

  Voor wie:
  Voor iedereen die wil komen kennismaken
  met mijn werkwijze en mijn aanbod in dit
  najaar en het komende voorjaar. Je bent
  welkom!


  Wat gaan we doen:
  We doen een oefening rondom een wens of
  verlangen van jou, als het kan, buiten in de natuur.
  Hierdoor kan je kennismaken met mijn werkwijze.

  Daarna vertel ik je over de:
  - Workshop Verlies Begeleiding in de Natuur,
  - Training Vrouw als Sjamaan 
  - Training Loopbaan Coaching in de Natuur,
  - Smaragd, Opleiding Natuur Coaching.

  Verder vertel ik iets over de mogelijkheid
  voor individuele Coaching en Supervisie.
  UIteraard is er ale ruimte voor vragen!

  Gegevens:
  Datum: Woensdag 25 september 2019
  Tijd: van 13 tot 16 uur
  Plaats: Amersfoort 
  Bestellen via: de webwinkel

    • Training Vrouw als Sjamaan

  Titel: Training "Vrouw als Sjamaan"

  Voor wie: Ben je vrouw en verlang je naar het ontdekken van jouw Innerlijke Wijze Vrouw? Wil je jouw innerlijke bron van oeroude, natuurlijke wijsheid en kracht versterken en deze vertalen naar je eigen leven en werk? We laten ons inspireren door oude wijsheidstradities en, natuurlijk, jouw eigen bron van wijsheid.  Als dit je aanspreekt, ben je van harte welkom!

  Duur: de Training bestaat uit 3 losse dagen.

  Inhoud:
  We gaan in deze Training aan de slag met:
  * wijsheid geinspireerd op oude natuurlijke wijsheids tradities van o.a. Indianen, Kelten, Aboriginals
  * spirituele rollen die wijze vrouwen vervulden in onze geschiedenis (HERstory) van 40.000 jaar (Oude Europa)
  * de BLOEI methode (c) als oeroud en eigentijds cyclisch model voor ontwikkeling en groei
  * ont-dekken en vinden van je eigen, innerlijke wijze vrouw
  * vinden van jouw eigen krachtplek in de natuur
  * maken van een eigen kracht voorwerp met natuurlijke materialen
  * zelf ontwikkelen en uitvoeren van een persoonlijk, bekrachtigings ritueel
  * vertalen van jouw persoonlijke, unieke spirituele tools, naar je eigen leven en werk

  Resultaten:
  Door deze Training ontwikkel je:
  * de wijze bron in jezelf, van waaruit je kunt leven
  * jezelf als de bloem, die je in wezen al bent
  * jouw geheel eigen indentiteit, van waaruit je in je werk kunt staan
  * de kunst van het creeëren, zodat jij je eigen leven en werk kunt vormgeven
  * het werken met energie, een geweldige tool als schepper van je eigen leven
  * je missie, dat wat jij wilt bijdragen aan de wereld

  Data: 
  De 3 data in het najaar zijn de woensdagen: 9 oktober plus 6 en 27 november 2019

  Tijden:
  Elke trainingsdag duurt van 10 tot 17 uur.

  Locatie:
  We hebben een eigen gebouw tot onze beschikking van het Boswijk Instituut in Doorn, met prachtige ligging, midden in het bos.

  Vervolg:
  Wensen en mogelijkheden voor een vervolg na deze Training, creëren we samen.

  Prijs:
  De prijs bedraag E 750 ex. BTW. 
  Dit houdt in 3 dagen training, inclusief koffie, thee, lunch, handouts plus een Certificaat

  Vragen:
  Als je vragen hebt, mail me gerust: yoke@smaragd-coaching.nl.

  Aanmelden:
  Kan bij de knop bovenaan: BESTELLEN • Training: Loopbaan Coaching in de Natuur

  Titel: Training: Loopbaan Coaching in de Natuur

  Voor wie:
  Ben je loopbaan professionial en wil je graag leren samenwerken met de natuur? De natuur biedt een waardevolle spiegel, metafoor, ervaringsgebied en leeromgeving voor je klanten met loopbaan vragen. Door gerichte oefeningen en vragen aan te bieden, doet je klant verrassende inzichten en passende ervaringen op, die met het hoofd "nooit bedacht waren". 

  Reacties van loopbaan klanten:
  "Zeer verhelderend om buiten aan mijn vraag te werken, ook gewoon leuk en fris en zó "'to the point' voor mij!" "Ik heb frisse energie en zeer waardevolle inzichten opgedaan. Hier kan ik echt iets mee!!!"

  Reacties van deelnemers aan de Training:
  "Wat is het heerlijk om zo buiten te werken. In de natuur ben ik zelf in mijn element. Het coachen gaat buiten zo'n beetje vanzelf. Ik kom in een flow en 'weet' wat ik, ter plekke, kan aanbieden. Ik kan buiten beter werken vanuit mijn intuitie. Na een sessie geven heb ik nog veel energie over. Ik ben verrast door de eenvoud én van de diepte van het coachen in de natuur.'"

  Duur: de Training bestaat uit 2 losse dagen.

  Opbouw:
  De Training kent 3 componenten:
  1 De BLOEI methode (c), een cyclisch model voor groei en ontwikkeling, aan de hand van innerlijke seizoenen.
  2 Werkvormen, die kunnen worden ingezet voor loopbaan coaching.
  3 Coachhouding: coachen in de natuur vraagt om een speciale houding van de coach.

  Werkwijze:
  We werken in de Training met een eigen loopbaan vraag. Daardoor werken we zowel op persoonlijke als op professioneel niveau. Na toelichting op de BLOEI methode (c) doen we praktsiche oefeningen, die je in je werk kunt inzetten, afhankelijk van de loopbaanfase waarin je klant zich bevindt.

  Inhoud:
  De volgende oefeningen komen aan bod:
  - Introductie en oefening met de BLOEI methode (c) de innerlijke seizoenen;
  - Herfst: Omgaan met belemmeringen.
  - Winter: Ontdekken van nieuwe drijfveren.
  - Lente: Maken van keuzes.
  - Zomer: Vieren en Leren van Successen.
  - Midden: Ontdekken van de Missie.

  Data
  De 2 data in het najaar zijn de woensdagen: 16 en 23 okotber 2019

  Tijden:
  Elke trainingsdag duurt van 10 tot 17 uur.

  Locatie:
  We werken in/bij het VlinderHuys in Amersfoort, met een fijne binneruimte en een gevarieerd natuurgebied.

  Prijs:
  De prijs bedraag E 475 ex. BTW. 
  Dit houdt in 2 dagen training; inclusief koffie, thee, lunch, handouts plus een Certificaat

  Vragen:
  Als je vragen hebt, mail me gerust: yoke@smaragd-coaching.nl.

  Aanmelden:
  Kan bij de knop bovenaan: BESTELLEN
    • Workshop: Verlies Begeleiding in de Natuur

  Titel: Workshop: Verlies Begeleiding in de Natuur

  Voor wie:
  Ben je coach of therapeut en heb je te maken met klanten die een verlies doormaken? Dat kan zijn; verlies van werk, een persoon, gezondheid etc. De natuur is een bijzondere plek om je verlies te mogen ervaren en verwerken. Het kan ook een plek zijn van troost. In deze Training leer je hoe je de natuur, op verschillende manieren, kunt inzetten bij het verwerken van verlies.

  Duur: Dit is een Workshop van een dag.

  Inhoud:
  In de Workshop verkennen we drie niveau's:
  1 De BLOEI methode (c) als model voor ont-wikkeling en ver-andering, met als fases, de innerlijke seizoenen.
  2 Oefeningen die kunnen worden ingezet rond verlies verwerking, afhankelijk van de fase van je klant.
  3 Coach houding: het begeleiden van verlies processen in de natuur vraagt om een speciale coach houding.

  De volgende oefeningen komen aan de orde:
  - Introductie en oefening met de BLOEI methode (c), de innerlijke seizoenen;
  - Herfst: Wat wil je er worden losgelaten? Wat kan er geoogst worden?
  - Winter: Nemen van rust. Vinden van nieuwe inspiraties.
  - Lente: Nemen van nieuwe stappen. Omgaan met eventuele angst.
  - Zomer: Vieren en Eren van bloei periodes in verleden, toekomst & heden.
  - Midden: (her)Ontdekken van de eigen rode draad in het leven.
  NB We bespreken verschillende oefeningen en zullen er een aantal zelf gaan ervaren.

  Datum
  De datum in het najaar is woensdag 20 november 2019

  Tijden:
  De Workshopdag duurt van 10 tot 17 uur.

  Locatie:
  We werken in/bij het VlinderHuys in Amersfoort, met een fijne binnenruimte en een gevarieerd natuurgebied.

  Prijs:
  De prijs bedraag E 175, ex. BTW. 
  Dit is inclusief koffie, thee, lunch, handout.

  Vragen:
  Als je vragen hebt, mail me gerust: yoke@smaragd-coaching.nl.

  Aanmelden:
  Kan bij de knop bovenaan: BESTELLEN
    • Smaragd, Opleiding Natuur Coaching, april 2020.

  Titel: Smaragd, Opleiding Natuur Coaching, april 2020. 

  Voor wie:
  Deze Opleiding is voor zowel Belgische als Nederlandse coaches, trainers, opleiders, therapeuten etc. Ben je begeleidings professional en wil je leren om de natuur succesvol in te zetten in je werk? De natuur dient als een waardevolle spiegel voor je klanten. Dit geeft hen, op een snelle, frisse manier; verdieping, antwoorden, een heldere richting en passende keuzes. De natuur is een effectieve leeromgeving, inzetbaar voor diverse soorten begeleiding rond balans, loopbaan, leiderschap, persoonlijke ontwikkeling, verlies verwerking, ziekte en gezondheid, etc. Als coach leer je succesvol werken met alles wat zich in de natuur voordoet aan symbolen, metaforen en concrete ervaringen. Dit werkt inspirerend voor je klanten en ook voor jezelf! 

  Resultaten:
  Na de Opleiding heb je geleerd:
  1) Persoonlijk:
  * Hoe de natuur als spiegel, jou bekrachtigt in je eigen ontwikkelings proces
  * Hoe je als coachee in de natuur inzichten en ervaringen op kunt doen, die waarde voor je hebben
  * Dat je tot wijze antwoorden komt, niet (alleen) door nadenken maar vooral door fysiek ervaren
  * Hoe je als coach, je eigen gevoel en intuitie kunt inzetten voor jezelf en je klanten
  2) Professioneel:
  * Voor welke coachvragen en thema's de natuur inzetbaar is (thema's)
  * Hoe je met de BLOEI methode (c) kunt werken en deze kunt vertalen naar jouw eigen werksituatie (model)
  * Welke natuurwerkvormen bij jou passen, die je kunt inzetten voor jouw eigen doelgroep (werkvormen)
  * Hoe jij jouw klanten professioneel kunt begeleiden in en met de natuur (coachhouding)
  * Door te werken met drie verschillende natuurplekken, ontdek je wat wel en niet bij jou(w werk) past (natuur)

  Citaat: "Ik was erg nieuwsgierig naar hoe de natuur mij en mijn klanten zou kunnen helpen. Ik ben tijdens deze opleiding door de bijzondere, rake, diepe resultaten regelmatig, echt verbijsterd".

  Inhoud:
  We werken met de BLOEI methode (c) als kompas. Dit model gaat uit van de innerlijke seizoenen die we kennen uit de natuur. Als je klant ontdekt in welk  ~innerlijk~ seizoen zij/hij zich bevindt, weet hij/zij zelf, wat er op dat moment nodig is. Zij ontdekken hun eigen natuurlijke wijsheid. Klanten vinden in de natuur namelijk zelf antwoord op hun vragen. We behandelen in de Opleiding elke dag één van de verschillende BLOEI fases (c) met interactieve theorie en praktische oefeningen:

  * Maandag: Aankomst, kennismaking, introductie van de BLOEI methode (c). We starten met I = Inspiratie (Midden) en doen oefeningen rond je bron, je missie en jezelf aarden.
  * Dinsdag: B = Bezinnen (Winter) met oefeningen rond uitrusten, niet weten, drijfveren en verlangens ontdekken.
  * Woensdag: L = Loslaten (Herfst) met oefeningen rond oogsten, elegant afscheid nemen, belemmeringen loslaten. Op deze derde dag werken we met persoonlijke rituelen en deel ik graag met jullie de wijsheid van oude natuurvolken.
  * Donderdag: O = Ontwikkelen (Lente) met oefeningen rond het creëren van iets nieuws, keuzes maken, stappen nemen.
  * Vrijdag: E = Eren (Zomer) met oefeningen rond het vieren van succes, in bloei staan, jezelf en elkaar danken en eren.

  Werkwijze:
  Elke dag bespreken we op interactieve wijze het thema van de dag. Daarna doen we verschillende oefeningen die bij het thema aansluiten. De oefeningen worden aangeboden, individueel, als groep, als demonstratie, en/of 2 à 2 in de wisselende rollen van coach en coachee. Zo ontwikkel je je op zowel persoonlijk als professioneel niveau. We werken zowel binnen als buiten op het natuurlijke terrein van t Sjetootje. Op dinsdagmiddag en donderdagmiddag gaan we aan de slag in andere landschappen. De Opleiding is gebaseerd op de principes van ervaringsleren, vraaggericht en systemisch werk.

  Vervolg mogelijkheden:
  Na de vijfdaagse Opleiding is het mogelijk om je professionele ontwikkeling als natuurcoach te vervolgen met:
  * Inspiratiedag Natuur Coaching, waarin we samen, in de natuur, praktisch aan de slag gaan met jullie vervolg vragen rond natuurcoaching in de praktijk,
  * Supervisie Natuur Coaching, waarin je, 1 op 1, op maat, life of via Skype, het in de Opleiding geleerde, praktisch gaat vertalen naar jouw werksituatie,
  * Intervisie Natuur Coaching, begeleiding per Skype voor tweetallen die na de Opleiding samen gaan oefenen met het coachen in en met de natuur.

  De 19e editie in 2020
  Ik heb besloten om deze Opleiding te blijven aanbieden. Ook de 18e editie is weer zó enthousiast ontvangen, dat ik deze Opleiding graag ook weer aanbied, in 2020. Wederom op het Kasteel t Sjetootje in Boirs, België. 

  Begeleiding
  Docent en ontwikkelaar: Yoke de Wilde is Sociaal Wetenschapper (drs.) en bestudeerde de oude natuur wijsheid van Indianen, Kelten en Aboriginals. Zij vertaalde deze oude wijsheden naar eigentijdse werkvormen voor coaching en begeleiding. Zij werkt als docent natuurcoaching vanuit haar eigen onderneming Smaragd, de BLOEI Academie en is auteur van 2 boeken: "Spirit in je werk, natuurwijsheid als inspiratie" en "Natuur als Coach, vakgebied in BLOEI". Tevens geeft zij les vanuit haar eigen boeken op twee HBO opleidingen. 

  Data: De Opleiding duurt van maandag 6 t/m vrijdag 10 april 2020. De dagen duren van 10.00 tot 17.30 uur, woensdag tot 21.30 uur Op vrijdag ronden we af om 16.00 uur.

  Locatie: 't Sjetootje in Boirs, België (15 km van Maastricht), zie www.sjetootje.eu.

  Prijs: E 1450. Deze prijs is INclusief boek "Spirit in je werk, natuurwijsheid als inspiratie" van Yoke de Wilde, handouts van de oefeningen, koffie, thee, drankjes en lunches. De prijs is EXclusief BTW, overnachting en diner. NB Voor Belgische ONDERNEMERS met een geldig BTW nummer wordt de BTW verlegd naar België en is de prijs zonder (Nederlandse) BTW.


  Certificaat:
  Alle deelnemers krijgen een certificaat van de Smaragd.Opleiding. Daarnaast kunnen Belgische deelnemers een kort aanvullend traject aanvragen, voor een Certificaat van de Vlaamse Overheid. Hiermee kunnen loopbaan klanten worden begeleid die over loopbaan checks beschikken.

  Aanmelden: Aanmelden voor de Opleiding kan via de knop BESTELLEN bovenaan.

  Logies en ontbijt: Op t Sjetootje is het mogelijk om in het Kasteel een kamer te boeken met ontbijt. Prijs: E 65 per nacht voor 4 nachten en E 75 voor 1 nacht. Reserveren kan via info@sjetootje.nl. Met de mensen die overnachten op t Sjetootje, regelen we in overleg, 's avonds het diner.

  Vragen:
  Als je vragen hebt, mail me gerust: yoke@smaragd-coaching.nl • Supervisie Natuur Coaching

  Supervisie: Natuur Coaching

  Voor wie: Coaches, trainers, opleiders en therapeuten die de natuur willen inzetten in hun werk, voor hun klanten en zichzelf.


  Doel: Individuele ondersteuning om de natuur in te zetten, op jouw eigen manier, op jouw eigen plek en op het moment dat het past.

  Concreet: Serie van 3 sessies van 2 uur. We werken aan de hand van coach vragen van jou en/of van je klanten.

  Locatie: In of om Amersfoort, bijvoorbeeld in het bos, op de heide, bij een meer maar kan ook in de stad of in een museum.

  Literatuur:
  Boek "Spirit in je werk, natuurwijsheid als inspiratie", Yoke de Wilde, zie webwinkel.
  Gratis eBook "Coachen met de Natuur, in 5 stappen, volgens de BLOEI methode", hier te downloaden.
  Boek "Natuur als Coach, vakgebied in BLOEI", zie webwinkel.


  Prijs: E 650, ex. BTW.  

  Opgave: via Bestellen. Daarna zal ik je bellen om een afspraak te maken.

  Welkom!