coaching & natuur

Smaragd, de BLOEI Academie

Bestel nu online!

--> Winkelwagen

Smaragd.Coaching • publicaties

 • Boek: Natuur als Coach, vakgebied in BLOEI
  Boek: Natuur als Coach, vakgebied in BLOEI

  Inspiratie: Op grond van mijn boek "Spirit in je werk, natuurwijsheid als inspiratie" (2009/2013) heb ik "de BLOEI methode" (c) ontwikkeld; een eigentijds instrument, geïnspireerd op oude natuurwijheid. Het biedt een cyclisch model voor verandering en ontwikkeling waarmee we persoonlijke en professionele crises kunnen veranderen in kansen. Daarnaast bleken in de afgelopen jaren vele boeiende disciplines van natuurcoaching te zijn ontstaan. Deze twee stromen hebben mij geïnspireerd om het studieboek te schrijven "Natuur als Coach, vakgebied in BLOEI" (2015).

  Gebruik: Het boek is bedoeld voor begeleidings professionals, klanten en bedrijven die met de natuur willen samenwerken en benieuwd zijn naar de verschillende mogelijkheden. Het is een studieboek waarin regelmatig reflectie vragen worden gesteld om te onderzoeken wat je wel en niet aanspreekt.
  Voor begeleidings professionals en studenten wil het boek een gids zijn voor verdere bij-, na- of omscholing in het samenwerken met de natuur.

  Inhoud: In het boek vind je een uitgebreide beschrijving van "de BLOEI methode" (c), en van de waarden, vragen en fases van natuurcoaching. Daarnaast worden negen verschillende disciplines besproken, plus twintig theoriën, waarmee het werk onderbouwd kan worden. Het nieuwe vak natuurcoaching wordt tot leven gebracht met persoonlijke portretten, vele klantvoorbeelden, natuurfoto's, literatuur suggesties en de vermelding van actieve natuurcoaches.

  Reacties op dit boek:
  Natuur en intuïtie
  "We zitten met ons allen in een gestage ontwikkeling naar meer verbondenheid met en respect voor Moeder Aarde. Dat geldt ook voor ons eigen levende fysieke lichaam, onze gevoelens en intuïtieve ingevingen. De wijsheid van het lichaam, als spreekbuis voor onze ziel en de natuur als inspiratiebron in coaching."
  Adriaan Hoogendijk, coach, opleider en inspirator
  Kracht van natuur elementen
  "In dit boek “Natuur als Coach” weet Yoke ons professionals weer bewust te maken van de onuitputtelijke kracht van natuurelementen en wat deze ons kunnen brengen in ons dagelijks werk."
  Erwin Wupkes, loopbaancoach en -trainer
  Blijvend hoopvol
  "Door Yoke ben ik gaan inzien dat mijn zaden juist in het donker aan kracht kunnen winnen, waardoor ze later prachtig kunnen bloeien. Dat maak mij blijvend hoopvol."
  Anne-Marie Stoffer - wandelend life & loopbaancoach

  ​Prijs: € 30,75. Inclusief verzendkosten plus een persoonlijke noot voorin: € 35,75. Buitenlandse bestellingen: € 40,75. NB Verzending binnen 1 week.


 • Boek: Spirit in je werk, natuurwijsheid als inspiratie
  Boek: Spirit in je werk, natuurwijsheid als inspiratie

  Inspiratie: Vele jaren heb ik me tijdens studiereizen en opleidingen verdiept in de oude natuur wijsheid van (N Am) indianen, Kelten en Aboriginals. Sinds het jaar 2000 pas ik deze wijsheid toe in mijn werk als natuur en loopbaan coach, opleider en supervisor. Het brengt mensen bij hun eigen innerlijke en natuurlijke wijsheid. In 2007 was het tijd voor mijn eerste boek.

  Gebruik: Het boek is bedoeld voor (loopbaan) coaches die de natuur willen inzetten in hun werk.Het boek biedt hen een cyclisch model voor verandering en veertig praktsche natuurgerichte oefeningen. Ook is het boek bruikbaar voor mensen met of zonder werk, die rondlopen met een loopbaan vraag. Voor hen is het boek te gebruiken als een zelfstudie boek waarin zij rondom hun vraag antwoorden vinden, binnen zichzelf. Dat geeft richting, energie en beweging. 

  Inhoud: We volgen in het boek de cyclus van verandering met de steeds terugkerende fases van Zaad (noord), Knop (oost), Bloem (zuid) en Vrucht (west). En van het Heilige Midden, de plek waar je steeds weer naar terug kan keren. Per fase vind je natuurlijke wijsheid, voorbeelden van cliënten, foto’s om jezelf aan te spiegelen, citaten en in totaal veertig concrete oefeningen. Je kunt het boek lezen van voor naar achter, maar je kan het ook op een willekeurige bladzijde openslaan en kijken wat je daar vindt, wat jou op dat moment kan inspireren.

  Reacties op mijn boek:
  Van toepassing
  "Als ik aan het werk ben met een cliënt en dit boek op een willekeurige bladzijde opensla, dan weet ik zeker dat de foto, de tekst of de oefening helemaal van toepassing is."
  Kees Pannevis, directeur van Van Ede & Partners
  Toegankelijk
  "Ik ga direct zelf een BLOEI cirkel (c) leggen in mijn tuin. Ik dacht dat ik daar heel veel voor moest weten, maar dit boek maakt het toegankelijk."
  Diana Polis, psychologe en collega
  Inspirerend
  "Als ik dit boek lees is het alsof Yoke naast me zit. Het voelt heel persoonlijk en ze weet me weer te inspireren."
  Suzanne van Vlaanderen, oud-cliënt

  ​Prijs: € 20,75. Inclusief verzendkosten plus een persoonlijke noot voorin: € 24,75. Buitenlandse bestellingen: € 29,75. NB Verzending binnen 1 week.


Smaragd.Coaching • producten

 • Spiegel kaarten
  Spiegel kaarten

  OP DIT MOMENT NIET LEVERBAAR, met excuus

  Inspiratie:
  In mijn werk als (loopbaan) coach blijkt dat als ik mensen vraag wat zij zelf zien en voelen bij een foto, er innerlijke wijsheid bij hen naar boven komt borrelen, waarmee zij zichzelf verrassen.

  Gebruik: Je kunt de kaarten gebruiken voor jezelf of in coaching, bij het zoeken (vinden) van een antwoord op een vraag, of om je te laten verrassen door de wijsheid van je Ziel.

  Inhoud: In de set zitten vijftien kaarten van zelfgemaakte foto’s. Deze foto's nodigen je als kijker uit tot je eigen associaties. 

  Bron: Boek “ Spirit in je Werk, natuurwijsheid als inspiratie”, met natuurlijke wijsheid, voorbeelden, foto’s en veertig oefeningen. Op bladzijde 24 vind je oefening 6: ansichtkaart als spiegel.

  Prijs: € 10,00, inclusief verzendkosten: € 12,50 

   


 • Mini steencirkel
  Mini steencirkel

  Inspiratie: zowel de Noord Amerikaanse Indianen als de Kelten werkten met een wiel van stenen, waarmee ze de steeds terugkerende fases in de natuur konden herkennen. Dat gaf hen de kans goed op die fases in te kunnen spelen en zo samen te werken met de natuur.

  Gebruik: de mini steencirkel kan je makkelijk gebruiken thuis, onderweg of op je werk, voor een moment van bezinning of als je een antwoord zoekt op een vraag.

  Inhoud: de mini steencirkel bestaat uit een zakje met 8 steentjes, en een concrete oefening op een kaartje.

  Bron: Boek “Spirit in je Werk, natuurwijsheid als inspiratie”, met natuurlijke wijsheid, voorbeelden, foto’s en veertig oefeningen. Het boek volgt de cyclus van verandering met in elke hoofdstuk een oefening die je met de mini steencirkel kunt doen.

  Prijs: € 7,00, inclusief verzendkosten: € 9,00

  Bestellen: volg stappen 1, 2 en 3 links boven of knop GA VERDER


Smaragd.Coaching • workshops


 • Smaragd, Opleiding Natuur Coaching, gaat door in 2020.

  Titel: Smaragd, Opleiding Natuur Coaching, gaat door in 2020. 

  Voor wie:
  Deze Opleiding is voor zowel Belgische als Nederlandse coaches, trainers, opleiders, therapeuten etc. Ben je begeleidings professional en wil je leren om de natuur succesvol in te zetten in je werk? De natuur dient als een waardevolle spiegel voor je klanten. Dit geeft hen, op een snelle, frisse manier; verdieping, antwoorden, een heldere richting en passende keuzes. De natuur is een effectieve leeromgeving, inzetbaar voor diverse soorten begeleiding rond balans, loopbaan, leiderschap, persoonlijke ontwikkeling, verlies verwerking, ziekte en gezondheid, etc. Als coach leer je succesvol werken met alles wat zich in de natuur voordoet aan symbolen, metaforen en concrete ervaringen. Dit werkt inspirerend voor je klanten en ook voor jezelf! 

  Resultaten:
  Na de Opleiding heb je geleerd:
  1) Persoonlijk:
  * Hoe de natuur als spiegel, jou bekrachtigt in je eigen ontwikkelings proces
  * Hoe je als coachee in de natuur inzichten en ervaringen op kunt doen, die waarde voor je hebben
  * Dat je tot wijze antwoorden komt, niet (alleen) door nadenken maar vooral door fysiek ervaren
  * Hoe je als coach, je eigen gevoel en intuitie kunt inzetten voor jezelf en je klanten
  2) Professioneel:
  * Voor welke coachvragen en thema's de natuur inzetbaar is (thema's)
  * Hoe je met de BLOEI methode (c) kunt werken en deze kunt vertalen naar jouw eigen werksituatie (model)
  * Welke natuurwerkvormen bij jou passen, die je kunt inzetten voor jouw eigen doelgroep (werkvormen)
  * Hoe jij jouw klanten professioneel kunt begeleiden in en met de natuur (coachhouding)
  * Door te werken met drie verschillende natuurplekken, ontdek je wat wel en niet bij jou(w werk) past (natuur)

  Citaat: "Ik was erg nieuwsgierig naar hoe de natuur mij en mijn klanten zou kunnen helpen. Ik ben tijdens deze opleiding door de bijzondere, rake, diepe resultaten regelmatig, echt verbijsterd".

  Inhoud:
  We werken met de BLOEI methode (c) als kompas. Dit model gaat uit van de innerlijke seizoenen die we kennen uit de natuur. Als je klant ontdekt in welk  ~innerlijk~ seizoen zij/hij zich bevindt, weet hij/zij zelf, wat er op dat moment nodig is. zZij ontdekken hun eigen natuurlijke wijsheid. Klanten vinden in de natuur namelijk zelf antwoord op hun vragen. We behandelen in de Opleiding elke dag één van de verschillende BLOEI fases (c) met interactieve theorie en praktische oefeningen:

  * Maandag: Aankomst, kennismaking, introductie van de BLOEI methode (c). We starten met I = Inspiratie (Midden) en doen oefeningen rond je bron, je missie en jezelf aarden.
  * Dinsdag: B = Bezinnen (Winter) met oefeningen rond uitrusten, niet weten, drijfveren en verlangens ontdekken.
  * Woensdag: L = Loslaten (Herfst) met oefeningen rond oogsten, elegant afscheid nemen, belemmeringen loslaten. Op deze derde dag werken we met persoonlijke rituelen en deel ik graag met jullie de wijsheid van oude natuurvolken.
  * Donderdag: O = Ontwikkelen (Lente) met oefeningen rond het creëren van iets nieuws, keuzes maken, stappen nemen.
  * Vrijdag: E = Eren (Zomer) met oefeningen rond het vieren van succes, in bloei staan, jezelf en elkaar danken en eren.

  Werkwijze:
  Elke dag bespreken we op interactieve wijze het thema van de dag. Daarna doen we verschillende oefeningen die bij het thema aansluiten. De oefeningen worden aangeboden, individueel, als groep, als demonstratie, en/of 2 à 2 in de wisselende rollen van coach en coachee. Zo ontwikkel je je op zowel persoonlijk als professioneel niveau. We werken zowel binnen als buiten op het natuurlijke terrein van t Sjetootje. Op dinsdagmiddag en donderdagmiddag gaan we aan de slag in andere landschappen. De Opleiding is gebaseerd op de principes van ervaringsleren, vraaggericht en systemisch werk.

  Vervolg mogelijkheden:
  Na de vijfdaagse Opleiding is het mogelijk om je professionele ontwikkeling als natuurcoach te vervolgen met:
  * Inspiratiedag Natuur Coaching, waarin we samen, in de natuur, praktisch aan de slag gaan met jullie vervolg vragen rond natuurcoaching in de praktijk,
  * Supervisie Natuur Coaching, waarin je, 1 op 1, op maat, life of via Skype, het in de Opleiding geleerde, praktisch gaat vertalen naar jouw werksituatie,
  * Intervisie Natuur Coaching, begeleiding per Skype voor tweetallen die na de Opleiding samen gaan oefenen met het coachen in en met de natuur.

  De 19e editie in 2020
  Ik heb besloten om deze Opleiding te blijven aanbieden. Ook de 18e editie is weer zó enthousiast ontvangen, dat ik deze Opleiding graag ook weer aanbied, in 2020. Wederom op het Kasteel t Sjetootje in Boirs, België. 
   

  Begeleiding
  Docent en ontwikkelaar: Yoke de Wilde is Sociaal Wetenschapper (drs.) en bestudeerde de oude natuur wijsheid van Indianen, Kelten en Aboriginals. Zij vertaalde deze oude wijsheden naar eigentijdse werkvormen voor coaching en begeleiding. Zij werkt als docent natuurcoaching vanuit haar eigen onderneming Smaragd, de BLOEI Academie en is auteur van 2 boeken: "Spirit in je werk, natuurwijsheid als inspiratie" en "Natuur als Coach, vakgebied in BLOEI". Tevens geeft zij les vanuit haar eigen boeken op twee HBO opleidingen. 

  Data: De Opleiding duurt van maandag 6 t/m vrijdag 10 april 2020. De dagen duren van 10.00 tot 17.30 uur, woensdag tot 21.30 uur Op vrijdag ronden we af om 16.00 uur.

  Locatie: 't Sjetootje in Boirs, België (15 km van Maastricht), zie www.sjetootje.eu.

  Prijs: E 1450. Deze prijs is INclusief boek "Spirit in je werk, natuurwijsheid als inspiratie" van Yoke de Wilde, handouts van de oefeningen, koffie, thee, drankjes en lunches. De prijs is EXclusief BTW, overnachting en diner. NB Voor Belgische ONDERNEMERS met een geldig BTW nummer wordt de BTW verlegd naar België en is de prijs zonder (Nederlandse) BTW.


  Certificaat:
  Alle deelnemers krijgen een certificaat van de Smaragd.Opleiding. Daarnaast kunnen Belgische deelnemers een kort aanvullend traject aanvragen, voor een Certificaat van de Vlaamse Overheid. Hiermee kunnen loopbaan klanten worden begeleid die over loopbaan checks beschikken.

  Aanmelden: Aanmelden voor de Opleiding kan via de knop BESTELLEN bovenaan.

  Logies en ontbijt: Op t Sjetootje is het mogelijk om in het Kasteel een kamer te boeken met ontbijt. Prijs: E 65 per nacht voor 4 nachten en E 75 voor 1 nacht. Reserveren kan via info@sjetootje.nl. Met de mensen die overnachten op t Sjetootje, regelen we in overleg, 's avonds het diner.

  Vragen:
  Als je vragen hebt, mail me gerust: yoke@smaragd-coaching.nl • Gratis Pilot: Vind je Wens en je Pad, met de Smaragd Transformatie Kompas (c)

  Titel: Gratis Pilot; Vind je Wens en je Pad, met de Smaragd Transformatie Kompas  (c)

  Voor wie:
  Heb je een Wens die je graag zou realiseren? En zoek je naar een natuurlijke, organische manier om je Wens te realiseren? Dan heb je wellicht iets aan een natuurlijke kompas.

  Doel:
  Doel is om je kennis te laten maken met de Smaragd Transformatie Kompas (c) en 7 Tools, waarmee je jouw Wens kunt ontdekken en vormgeven.

  Citaat: "Dit proces èn resultaat passen precies bij mij. Dit had ik toch echt nooit van te voren kunnen bedenken".

  Inspiratie:
  Naast mijn studie Sociale Wetenschappen (drs.) heb ik me verdiept in de wijsheid van oude natuurvolken, met name van Indianen, Kelten en Aboriginals en het Oude Europa. Deze volken leefden en leven al duizenden jaren samen met en op de aarde. Zij weten hoe je op organische wijze met veranderingen en ontwikkelingen kunt meebewegen. De tools die ik van hen heb geleerd breng ik al vele jaren, met prachtige resultaten, in de praktijk, zowel in mijn leven als in mijn werk. Door dit proces ben ik zelf van een Wetenschapper in een Weten-Schepper veranderd. Deze Tools, die samen een Kompas vormen voor jouw nieuwe toekomst, geef ik graag aan je door.

  Inhoud:
  Vanuit waardevolle oude natuur wijsheid heb ik de de Smaragd, Transformatie Kompas (c) ontwikkeld. Deze bestaat uit 7 Tools die je kunt inzetten, om jouw unieke bijdrage te ontdekken en vorm te geven. De 7 Tools zijn:
  1 Cyclus; waardoor je ontdekt in welke fase je je op dit moment bevindt en wat er precies nodig is,
  2 Missie: zicht op jouw Missie, ofwel unieke bijdrage, geeft richting aan het verdere zoek en ontwikkel proces
  3 Vragen: door het stellen van de juiste vragen, komt er beweging en hulp, op het juiste moment
  4 Creatie: door het kiezen van een concrete wens, en deze los te laten, ontstaat er een waardevol proces van resonatie
  Intuïtie: door het onderweg waarnemen van je gevoel, je hart, naast je intellect, kom je tot wijze inzichten,
  6 Rituelen: door het inzetten van kleine rituelen neem je onderweg al waardevolle stappen.
  7 Natuur: door de natuur in te gaan als je vragen hebt, vind je in die spiegel wijze antwoorden binnen jezelf.
  Deze 7 Tools vormen een zevenster. Jij staat zelf in het midden en kijkt, voelt welke van de Tools je op welke moment nodig hebt. Op die manier ontwikkelen zich jouw wens en jouw pad, op organische wijze, als vanzelf.

  Werkwijze:
  Tijdens de Introductie Workshop maak je kennis met het Kompas en de 7 Tools. Je brengt zelf als casus een Wens in, iets dat je zelf wel zou willen realiseren. We doen een oefening met één van de Tools en kijken wat dit jou brengt. Tenslotte wil ik jullie vragen om mij feedback te geven op dit aanbod, zodat ik het verder kan ont-wikkelen.

  Datum: Vrijdag 3 mei van 14 tot 17 uur
  Locatie: Amersfoort
  Prijs: Gratis
  Aanmelden: via BESTELLEN (boven)

  Blog:
  Over elk van deze 7 verschillende Tools van de Smaragd, Transformatie Kompas (c) schrijf ik een BLOG. Als je interesse hebt kan je ze lezen op mijn site onder deze link.

  Vervolg:
  Als de werkwijze met het Kompas en de Tools je aanspreekt is het mogelijk om de tweedaagse Training te volgen op 6 plus 13 juni 2019. Ook verzorg ik op verzoek Lezingen en Incompagny Trainingen. Tevens bestaat de mogelijkheid voor persoonlijke Transformatie Coaching. Interesse? Zie Webwinkel • Training, Vind je Wens en je Pad, met de Smaragd Transformatie Kompas (c)

  Titel: Training, Vind je Wens en je Pad, met de Smaragd Transformatie Kompas (c) 

  Voor wie:
  Heb je een Wens maar weet je nog niet precies hoe die eruit ziet? En vraag je je af hoe je deze Wens kunt realseren? Als je bij dit proces wel een handig kompas kunt gebruiken, ben je welkom!

  Doel:
  Doel is om je tools aan te reiken voor een natuurlijke, organische verandering, waarvan de uitkomst je werkelijk zal verrassen. In de Training werk je middels het Kompas en de Tools aan een eigen Wens. Dit betekent een persoonlijke ontwikkeling omdat je verder komt met het realseren van je Wens. En het biedt een profgessionele ontwikkeling omdat je leert werken met de 7 Tools.

  Citaat: "dat mijn Wens uitkomt op een zo speciale manier, zou ik toch echt nooit van te voren hebben kunnen bedenken".

  Inspiratie:
  Natuurvolken leefden en leven al duizenden jaren samen met en op de aarde en weten hoe je cyclisch met veranderingen en ontwikkelingen kunt meebewegen. Dat inspireert me enorm. Naast mijn studie Sociale Wetenschappen (drs.) heb ik me dan ook verdiept in de wijsheid van met name Indianen, Kelten en Aboriginals. De tools die ik van hen heb geleerd breng ik al vele jaren, met prachtige resultaten, in de praktijk, zowel in mijn leven als in mijn werk. Ik nodig je graag uit om met deze Tools , die samen een Kompas vormen, een Wens te realiseren en daarmee een nieuwe toekomst voor jezelf te creëren!!!

  Inhoud:
  De 7 Tools van de Smaragd Transformatie Kompas (c) zijn:
  1 Cyclus; waardoor je ontdekt in welke fase een verandering zich bevindt en wat er nodig is,
  2 Missie: als je je Missie kent geeft dat richting aan je verandering,
  3 Vragen: door het stellen van de juiste vragen, komt er beweging en hulp,
  4 Creatie: door het zetten van een stip op de horizon en vervlogens te bewegen via resonantie, ontstaat een proces,
  Intuïtie: door het inzetten van je gevoel naast je intellect, kom je tot wijze inzichten,
  6 Rituelen: door het inzetten van kleine rituelen creëer je onderweg al kleine veranderingen,
  7 Natuur: door de natuur te raadplegen als je vragen hebt, vind je in die spiegel wijze antwoorden.
  Deze 7 Tools vormen een zevenster.  Jij staat zelf in het midden en kijkt, voelt welke van de Tools je op welke moment inzet. Op die manier voltrekt de verandering zich, op organische wijze, als vanzelf.

  Werkwijze:
  Tijdens de Training werk je aan een eigen Wens. Je leert werken met de Kompas en de 7 Tools. We doen rond elke Tool een oefening, en we kijken samen hoe je de Kompas en de Tools zelf kunt toepassen in jouw eigen situatie. 

  Data: twee donderdagen, 6 plus 13 juni 2019, van 10 tot 17 uur.
  Locatie: Amersfoort
  Prijs: E 475 ex. BTW
  Voor deelnemers aan de Pilot van 03.05.19 met korting voor E 425, bij aanmelding vóór 11 mei.
  Aanmelden: via BESTELLEN (boven)

  Gratis Pilot
  Op vrijdag 3 mei bied ik, wegens grote belangstelling, een derde Gratis Pilot aan om kennis te maken met het Kompas en de Tools. Als je interesse hebt kan je je aanmelden via de webwinkel.

  Blog:
  Over elk van de 7 verschillende Tools van de Smaragd, Transformatie Kompas (c) schrijf ik een BLOG. Als je daarvoor interesse hebt kan je die lezen op mijn site onder deze link.

  Vervolg:
  Als de werkwijze met het Kompas en de Tools je aanspreekt, ben ik graag bereid om, op aanvraag, een Lezing en/of Incompagny Training te verzorgen. Tevens betaat de mogelijkheid van persoonlijke Transformatie Coaching. Interesse? Zie Webwinkel • Training Vrouw als Sjamaan

  Titel: Training "Vrouw als Sjamaan"

  Voor wie: Ben je vrouw en verlang je naar het ontdekken van jouw Innerlijke Wijze Vrouw? Wil je jouw innerlijke bron van oeroude, natuurlijke wijsheid en kracht versterken en deze vertalen naar je eigen leven en werk? We laten ons inspireren door oude wijsheidstradities en, natuurlijk, jouw eigen bron van wijsheid.  Als dit je aanspreekt, ben je van harte welkom!

  Duur: de Training bestaat uit 3 losse dagen.

  Inhoud:
  We gaan in deze Training aan de slag met:
  * de wijsheid vanuit oude natuurlijke wijheids tradities en sjamanisme  (o.a. Indianen, Kelten, Aboriginals)
  * spirituele rollen die wijze vrouwen vervulden in onze geschiedenis (HERstory) van 40.000 jaar (Oude Europa)
  * de BLOEI methode (c) als oeroud en eigentijds cyclisch model voor ontwikkeling en groei
  * ont-dekken en vinden van je eigen, innerlijke wijze vrouw
  * vinden van jouw eigen krachtplek in de natuur
  * maken van een eigen kracht voorwerp met natuurlijke materialen
  * zelf ontwikkelen en uitvoeren van een persoonlijk, bekrachtigings ritueel
  * vertalen van jouw persoonlijke, unieke spirituele tools, naar je eigen leven en werk

  Resultaten:
  Door deze Training ontwikkel je:
  * de wijze bron in jezelf, van waaruit je kunt leven
  * jezelf als de bloem, die je in wezen al bent
  * jouw geheel eigen indentiteit, van waaruit je in je werk kunt staan
  * de kunst van het creeëren, zodat jij je eigen leven en werk kunt vormgeven
  * het werken met energie, een geweldige tool als schepper van je eigen leven
  * je missie, dat wat jij wilt bijdragen aan de wereld

  Data: 
  De 3 data in het voorjaar zijn de donderdagen: 28 maart, 18 april en 23 mei 2019

  Tijden:
  Elke trainingsdag duurt van 10 tot 17 uur.

  Locatie:
  We hebben een eigen gebouw tot onze beschikking van het Boswijk Instituut in Doorn, met prachtige ligging, midden in het bos.

  Vervolg:
  Wensen en mogelijkheden voor een vervolg na deze Training, creëren we samen.

  Prijs:
  De prijs bedraag E 750 ex. BTW. 
  Dit houdt in 3 dagen training, inclusief koffie, thee, lunch en handouts.

  Vragen:
  Als je vragen hebt, mail me gerust: yoke@smaragd-coaching.nl.

  Aanmelden:
  Kan bij de knop bovenaan: BESTELLEN • Vervolgdag Smaragd, Opleiding Natuur Coaching, 1 mei

  Titel: Vervolgdag Smaragd, Opleiding Natuur Coaching, 1 mei

  Voor wie:
  Deze Vervolgdag is voor alle oud deelnemers van mijn meerdaagse Trainingen en Opleidingen rond Natuur Coaching, de BLOEI methode (c) en de seizoenencyclus sinds 1998. 

  Doel:
  Op deze Vervolgdag wil ik jullie graag leren hoe je zelf, ter plekke in de natuur, een natuur oefening kunt bedenken en inzetten, voor een specifieke vraag van je klant. Tijdens de Training en/of Opleiding die je hebt gevolgd, heb je vele oefeningen geleerd die ik heb ontwikkeld en beschreven in mijn boek "Spirit in je werk, natuurwijsheid als inspiratie". In deze Vervolgdag geef ik je graag richtlijnen voor het zelf, ter plekke, maken van nieuwe natuurgerichte oefeningen voor je klanten.

  Inhoud:
  We werken aan de hand van concrete vragen van jullie klanten, die je graag in of met de natuur zou willen begeleiden. Ieder brengt een klant-vraag in, dan brainstormen we over mogelijke manieren van aanpak, aan de hand van richtlijnen, bij een kopje koffie. 's Middags gaan we, buiten in het bos, deze werkvormen verder uitwerken en samen oefenen. Aan het eind van de dag houden we een korte evaluatie.

  Datum: Woensdag 1 mei 2019
  Tijd: Van 10.30 tot 17 uur
  Prijs: E 125, incl. 2 consumpties en handout, ex. BTW.
  Lunch ter keuze; zelf meenemen (buiten nuttigen) of in restaurant gebruiken. Diner achteraf in restaurant is facultatief.
  Plaats: Restaurant bij het bos in Breda

  Aanmelden: bij BESTELLEN​​​ • Supervisie Natuur Coaching

  Supervisie: Natuur Coaching

  Voor wie: Coaches, trainers, opleiders en therapeuten die de natuur willen inzetten in hun werk, voor hun klanten en zichzelf.

  Doel: Individuele ondersteuning om de natuur in te zetten, op jouw eigen manier, op jouw eigen plek en op het moment dat het past.

  Concreet: Serie van 3 sessies van 2 uur. We werken aan de hand van coach vragen van jou en/of van je klanten.

  Locatie: In of om Amersfoort, bijvoorbeeld in het bos, op de heide, bij een meer maar kan ook in de stad of in een museum.

  Literatuur:
  Boek "Spirit in je werk, natuurwijsheid als inspiratie", Yoke de Wilde, zie webwinkel.
  Gratis eBook "Coachen met de Natuur, in 5 stappen, volgens de BLOEI methode", hier te downloaden.
  Boek "Natuur als Coach, vakgebied in BLOEI", zie webwinkel.


  Prijs: E 650, ex. BTW.  

  Opgave: via Bestellen. Daarna zal ik je bellen om een afspraak te maken.

  Welkom!