coaching & natuur

Smaragd, de BLOEI Academie

← Overzicht weblog

Training Natuur Coaching volgen, betaald door het UWV!

Ben je begeleidings professional en wil je de natuur (vaker) inzetten in je werk? Ontvang je bovendien een WW uitkering en ben je boven de 50 jaar? Dan is het wellicht interssant voor je om te weten dat je tot 1 oktober een Scholingsvoucher kunt aanvragen bij het UWV.  Het UWV stelt E 1000 beschikbaar voor scholing. Dit is wellicht een mooie kans !!!

Natuur Coaching
Voor dit bedrag kan je de Smaragd, Training Natuur Coaching volgen die start op 6 oktober. Coachen met de natuur biedt fijne voordelen voor zowel je klant als voor jou als coach. Ik de natuur kan je de vraag van de klant omzetten naar een concrete, fysieke oefening. Dit levert je klant op een snelle en frisse manier, verrassende ervaringen en inzichten op. En een helder weten wat er nu precies nodig is in het dagelijks leven en werk. Voor jou als coach biedt de natuur oneindige mogelijkheden om moeiteloos te werken vanuit je intuitie.

Een klantvoorbeeld: Hoe kom ik van mijn pijn af?
Dick werkt bij een gemeentelijke afdeling en heeft al enkele maanden veel pijn in zijn lichaam. Hij weet dat het komt van zijn werk en zegt: "Ik kan echt niet meer. Maar ja, wat nu?" Ik nodig Dick om mee naar buiten te gaan, naar het stukje bos vlakbij mijn coachruimte. Ik vraag hem in de natuur een voorwerp te vinden dat de zwaarte precies weergeeft. Hij wijst een flink stuk hout aan. Ik vraag hem dit op zijn nek te leggen en hiermee eens rond te lopen. Dick komt nauwelijks vooruit. Het stuk hout is letterlijk heel zwaar en doet letterlijk zeer.

Ik vraag hem wat hij zou willen. Hij zegt dat hij de stronk wil loalaten. Ik nodig hem uit dat te doen, langzaam, en tijd te nemen om te observeren wat hij voelt als hij de stronk heeft laten vallen. En om dan een eindje te lopen, zonder het hout. Als hij bij mij terugkomt is mijn vraag: "Wat heb je ontdekt?". Dick vertelt dat hij nu echt fysiek heeft ervaren dat het werk hem zoveel pijn doet. Het is gewoon echt te zwaar, dat had hij nog altijd een beetje ontkend. Hij vertelt dat hij zo echt niet verder kan, hij voelt de urgentie. Ik vraag hem wat hij van deze ervaring meeneemt. Hij vertelt dat hij er nu echt werk van gaan maken. In de volgende sessie vertelt Dick dat hij met zijn manager is gaan praten, andere taken heeft gekregen en dat de pijn aan het verdwijnen is.


Tijdens de evaluatie geeft Dick aan dat het zo fysiek ervaren van de pijn, door rond te lopen met die zware stronk, hem heeft doordrongen van de urgentie en dat dit hem -letterlijk- in beweging heeft gebracht. En ik ben -opnieuw- verrast 
hoe een fysieke ervaring van een coach vraag, de klant tot eigen, wijze inzichten en handelingen brengt. 

Training Natuur Coaching
In de Smaragd, Training Natuur Coaching van vier losse dagen in het najaar leer je hoe je de natuur op professionele wijze kunt inzetten in je begeleidigs werk. Je ontwikkelt zowel de tools als het vertrouwen om samen te werken met de natuur. Als het je aanspreekt, een geschenk voor je klanten en voor jezelf.

Interesse?
De Training vindt plaats op 6 oktober, 3 en 24 november en 8 december, op een locatie nabij Amersfoort. De prijs bedraagt E 1149,50 inclusief BTW en mijn boek "Spirit in je werk, natuurwijsheid als kompas" met veertig concrete oefeningen. Het UWV vergoed E 1000 dus blijft er rest bedrag over van E 149,50. Als je wilt onderzoeken of je voor de Scholingsvoucher voor 50+ in aanmerking komt zie: http://www.uwv.nl/particulieren/voorzieningen/voorzieningen-werk/detail/scholingsvoucher/scholingsvoucher-voor-werkzoekende-50-plusser. Wil je meer weten over de Training zie: www.smaragd.coaching.nl of mail me: yoke@smaragd-coaching.nl. Welkom!