coaching & natuur

Smaragd, de BLOEI Academie

← Overzicht weblog

Hoe je je doelen voor 2017, letterlijk, tot leven kunt wekken

Om te beginnen wens ik je graag een mooi en natuurlijk 2017 toe. Velen van ons broeden zo rond de jaarwisseling op nieuwe doelen voor het komende jaar. Ook via de Sociale Media zag ik regelmatig de uitnodiging langskomen om onze doelen te vinden en te formuleren. Mogelijk staan ze nu ergens voor je op papier. Ik nodig je in deze BLOG uit om ze vervolgens werkelijk tot leven te wekken, zodat ze ook daadwerkelijk vorm kunnen gaan krijgen. Ik laat je zien, hoe je dat kunt doen.

Kunst van het creëren
Volgens mijn eigen BLOEI cirkel (c) is het in onze innerlijke winter, tijd om ons te bezinnen op onze komende bloei periode. Welke droomzaden ofwel doelen, willen we gaan creëren en vormgeven in de komende lente? Behalve hierover na te denken is het ook erg waardevol om hierover te dromen, te dagdromen wel te verstaan. Dat is namelijk een bijzondere vorm van creëren.

Sleeping Lady
Tijdens mijn studiereis naar Malta in 1992 kwam ik beeldjes tegen van een oude cultuur waarin de seizoenen en het cyclische leven werden vereerd. Dat sloot precies aan bij de oude natuurwijsheid die ik eerder tijdens studiereizen vond bij de Indianen, Kelten en Aboriginals. Ook in deze cultuur, van 3500 tot 2500 voor Christus, werd geleefd volgens de seizoenen. De mensen waren hier, door de pas ontdekte landbouw, sterk afhankelijk van de ritmes van de natuur. Eén van de beeldjes boeide me zeer; dat van de Sleeping Lady. Zij blijkt te liggen dagdromen, en daarmee is ze aan het creëren!

Dagdromen
Dagdromen is een vorm van visualiseren, waarin je datgene wat je wenst, al helemaal voor je gaat zien. Alsof het er al is. Het is een soort fantasie, die je in geur en kleur, in je geest laat ontstaan. Je kunt dan ook ontdekken hoe het voor je voelt, of het bij je past. Als dat niet zo is, pas je je fantasie gewoon bij je wensen aan. Op deze wijze dagdromen is een krachtige vorm van creëren. Op deze wijze wordt jouw wens namelijk magnetisch en ga je dingen aantrekken die helpen om jouw droom en doel te realiseren. Ik geef je een voorbeeld.

Gouden Tip
Na jaren werken als loopbaan- en natuurcoach en de publicatie van twee boeken, heb ik de Smaragd, Opleiding Natuur Coaching opgericht. Doel is om begeleidings professionals te leren samenwerken met de natuur. Het leek me ook fijn om mijn kennis door te geven op twee gangbare HBO opleidingen. Daar had ik flink over gedagdroomd en ik kon me al helemaal voorstellen hoe dat zou zijn. Ik zag me daar al rondlopen en het voelde goed.Tijdens een Introductie die ik gaf over Natuur Coaching sprak ik deze wens uit. Na de introductie kwam een deelneemster naar me toe en gaf me de tip om eens te praten met de directeur van een Opleiding die net studiedagen natuurcoaching wilde gaan opzetten. Zo gezegd zo gedaan. Ik had mijn boek voor hem meegenomen, dat bleek al bij hem in de kast te staan. Het klikte en hij nodigde me uit om te komen lesgeven. Een bijzonder wonder! Inmiddels werk ik al sinds 2011 bij deze opleiding, als docent loopbaan coaching, natuur coaching en verliesverwerking. Naast mijn eigen Opleiding werk ik nu op twee HBO opleidingen. De combinatie van doceren en individuele coaching geven vind ik heerlijk !!!


Interesse?
Heb je ook interesse om de wijsheden van oude natuurvolken en van de natuur zelf te integreren in je werk? De natuur biedt je klanten een zeer inspirerende en effectieve leeromgeving. Zij vinden antwoord op hun eigen vragen. Dit voorjaar bied ik weer de Smaragd, Training Natuur Coaching aan op 16 maart, 13 april, 11 mei en 1 juni. Naast de Training bied ik ook modules Supervisie en Intervise aan. Voor informatie zie:https://www.smaragd-coaching.nl/winkel/#q3.