coaching & natuur

Smaragd, de BLOEI Academie

← Overzicht weblog

BLOG 9: Smaragd in Verandering, ROND !!!

Smaragd in Verandering, BLOG 9

Verandering 
Ergens in dit voorjaar van 2017 voelde ik dat er rondom mijn eigen bedrijf Smaragd, een verandering zat aan te komen. Ik heb het serieus genomen en me, als een rups ingekapseld in mijn cocon, om mijn onderneming zich te laten veranderen, vernieuwen. Ik vond het spannend en uitdagend. Het proces dat ik heb doogemaakt heb ik met je gedeeld in deze Blogs. Dat was fijn om te doen. Het hielp mij me te realiseren waar ik op elke moment was. En ik hoop dat ik jou ermee heb mogen inspireren. Het is nu begin 2018. De verandering heeft plaats gevonden. Ik ben weer uit mijn cocon gekropen. 
Ik neem je weer even mee in deze afronding.

Vlinders 
Zoals ik al vertelde in mijn vorige Blog, is er uit mijn cocon niet maar één, maar zijn er meederde vlinders tevoorschijn gekomen. Een aantal vliegen al rond, een aantal zijn nog onderweg. De Training "Vrouw als Sjamaan" en de "Smaragd, Opleiding Natuur Coaching" in België staan inmiddels gepland. Hieronder geef ik je de korte informatie.Training "Vrouw als Sjamaan"
Deze Training is voor vrouwen die hun eigen oude natuurlijke wijsheid en kracht willen versterken en vertalen naar hun dagelijks leven en werk. We werken o.a. met krachtplaatsen, krachtvoorwerpen, rollen die wijze vrouwen vervulden in 40.000 van HERstory en met je eigen innerlijke wijze vrouw.
Data: 23 & 24 mei, 31 mei, 14 juni, 21 & 22 juni 2018
Locatie: Doorn, Nederland
Informatie en opgave: webwinkel 

Smaragd, Opleiding Natuur Coaching in België
Voor de derde keer bieden we deze opleiding aan in België, voor begeleidings professionals die graag (meer) willen leren samenwerken met de natuur. De natuur als waardevolle spiegel, mede-coach en mede-helper in het coach proces. Je leert werken met de BLOEI methode (c), een cyclisch coach model, de waarde van de seizoenen, rituelen en veel praktische natuur werkvormen. Zowel Belgische als Nederlandse deelnemers zijn van harte welkom!
Data: 20 t/m 24 augustus 2018
Locatie: Kasteel t Sjetootje in Boirs, Belgié, 15 km van Maastricht
Proeverijen: in Nederland op 08.02 en 12.04, in Belgie op 17.03 en 12.05
Informatier en opgave: webwinkel

Smaragd, de BLOEI Academie
Met ingang van 1 januari 2018 werk ik verder vanuit mijn eigen bedrijf onder de nieuwe naam "Smaragd, de BLOEI Academie". Vanaf 2003 heette mijn bedrijf Smaragd.Coaching, vanaf 2011 Smaragd, Opleiding Natuur Coaching. Nu, in 2018, een nieuwe naam, met weer nieuwe inspiratie. Mijn intentie is om middels coaching, supervisie, training, opleiding en mijn boeken, mensen te mogen bekrachtigen in hun eigen, natuurlijke wijheid. De natuur zal hierbij altijd mijn bondgenoot zijn.

Seizoen
Het is heerlijk om middels mijn eigen model, de BLOEI methode (c), me zo bewust te zijn van alle fases in mijn bedrijf. Na een heerlijke Zomer als Smaragd.Opleiding, kroop ik in mijn Herfst in een cocon, om, nu in een nieuwe Lente, met nieuwe diensten weer tevoorschijn te komen. Ik verheug me op een nieuwe Zomer, waarin ik, samen met anderen, weer kan genieten van onze wijsheid en inspiratie. Zoals je ziet, hoeven je innerlijke seizoenen niet altijd synchroon te lopen met de seizoenen buiten in de natuur!
 

Vraag
Zit jij op dit moment in een Verandering? Kan je voelen of zien in welk innerlijk seizoen die verandering zich precies bevindt? En wat je dus wellicht op dit moment nodig hebt? Ik wens je natuurlijke wijsheid toe.

Oud en Nieuw
We hebben net Oud en Nieuw gevierd. Dat is eigenlijk wel mooi symbolisch. BIj mij is er ook oud en nieuw, tegelijkertijd. Een deel van het oude laat ik los, een deel neem ik mee. Het nieuwe omarm ik en ga het de tijd geven om zich te ontwikkelen. Ik wens je dankbaarheid rond het Oude en inspiratie voor het Nieuwe toe. Ik heb feestelijk geproost op de nieuwe naam van mijn bedrijf: Smaragd, de BLOEI Academie !!!

Interesse?
Mocht je interesse hebben in de Smaragd Opleiding Natuur Coaching in belgie in augustus, we orgganiseren 4 proeverijen om kennis te maken met de werkwijze en inhoud van de Opleiding. Data: in Nederland op 08.02 en 12.04, in Belgie op 17.03 en 12.05. Voor informatie en aanmelding, zie de webwinkel. Mocht je vragen hebben, mail me gerust! yoke@smaragd-coaching.nl. Wellicht zie ik je, ergens, in het nieuwe jaar. Ik wens je een natuurlijk 2018 !!!