coaching & natuur

Smaragd, de BLOEI Academie

← Overzicht weblog

Als coach leren samenwerken met de natuur

Je bent coach en je hebt je allerlei werkvormen en methodes eigen gemaakt. Maar je mist nog iets. Je houdt van de natuur maar bent steeds binnen aan het werk met je cliënten en de teams die je begeleidt. Je wilt de natuur graag inzetten in je werk. Maar je vraagt je af: Hoe doe ik dat?

Fiona is loopbaan coach bij een bedrijf. Op een, achteraf gezien, goede dag is er geen werkkamer voor haar beschikbaar. Ze besluit met haar cliënt Paula naar buiten te gaan. De vraag van Paula is of ze, na haar ontslag, een andere baan zal zoeken of vanuit een eigen praktijk zal gaan werken. Fiona neemt haar mee naar een park in de buurt. Ze vraagt of ze eens in alle rust en stilte wil kijken en voelen wat haar op dit moment opvalt in de natuur. Paula blijft staan bij een boom met twee even grote takken, vol met bladeren. Fiona vraagt wat haar hierin raakt. En dan, wat dit haar zegt over haar vraag. Paula is verrast over de twee even grote, krachtige  takken, die allebei vol leven zijn. Het ontroert haar. Ze zegt: “ik zie en voel nu dat het mogelijk is om een part time baan te combineren met mijn eigen praktijk.  Dit is een nieuw idee waar ik heel blij van wordt!”

Na de sessie is Paula zowel gaan solliciteren als haar eigen praktijk gaan opzetten. Fiona is blij verrast over het effect van de buiten sessie. Het blijkt dat de inzichten echt doorvoeld zijn en Paula precies de juiste energie en richting hebben gegeven om haar volgende stappen te nemen. Fiona besluit vaker met cliënten naar buiten te gaan. Maar ze vraagt zich af; wat kan ik allemaal met cliënten buiten doen?

Wil jij ook leren hoe je de natuur kan inzetten in je coachings werk, voor persoonlijke ontwikkeling en loopbaan vragen? In de Studiedagen en Training Natuur Coaching leer je concrete, praktische oefeningen in en met de natuur. We werken met de oude natuurwijsheid van Indianen, Kelten en Aboriginals, vertaald naar eigentijdse werkvormen. De BLOEI methode (c) biedt een eigentijds kompas waarmee je vindt wat je zoekt.

Training Natuur Coaching: 2 en 30 oktober plus 20 november, Locatie: Kasteel Stoutenburg, nabij Amersfoort, Prijs: E 750.
Studiedagen: 12 september Keuzes maken, 28 november Je missie ontdekken, Locatie: Het Vlinderhuys, Amersfoort. Prijs: E 150.
Boek: “Spirit in je werk, natuurwijsheid als inspiratie”, Yoke de Wilde
Artikel: tot BLOEI komen, Tijdschrift voor Coaching, december 2011
Informatie en opgave: www.smaragd-coaching.nl