coaching & natuur

Smaragd, de BLOEI Academie

Waarom een Opleiding? 

Mijn ervaring is dat als je in coaching, training of opleiding de kern weet te raken van wat er bij een klant speelt, het proces zich voor een groot deel "als vanzelf" verder af gaat spelen. En om mensen op een eenvoudige directe en vooral lichte manier bij hun kern te brengen, heb ik oude wijsheid van natuurvolken vertaald naar eigentijdse oefeningen. Als inspiratie gebruik ik de natuur om ons heen, de natuur als metafoor en de wijsheid van oude natuurvolken.. Doel is om het natuurlijke weten in de mens zelf wakker te maken. Mijn oefeningen helpen klanten om snel bij hun kern, inspiratie, drijveren van binnen uit, bezieling en spirit te komen. En dan gaan mensen bewegen, van binnen uit. Er ontstaat energie en een gevoel van richting en dan volgt het proces van creatie. Het is mijn missie om deze mooie manier van werken door te geven aan coach professionals.

Smaragd, Opleiding Natuur Coaching 
Ben je coach, trainer of opleider en wil je natuurwijsheid, op jouw eigen wijze, integreren in je werk voor inspiratie en resultaat, voor je klanten en voor jezelf? Ik bied een Opleiding aan, bestaande uit een Training van vier losse dagen, Supervisie van 3 maal twee uur, plus een Verdiepings Cyclus van 5 dagedelen na de Training. De Opleiding start zowel in het voor- als najaar. 

Training
De Trainings dagen duren van 10.30 tot 16.30 uur en worden gehouden op Kasteel Stoutenburg, nabij Amersfoort. Op elk van de vijf dagen staat een introductie op het programma over (1) de "cyclus van verandering", (2) de plek van de intuïtie, (3) oude wijsheden van indianen, kelten en aboriginals, en (4) het huidige werkveld van de specialisatie natuurcoaching in Nederland.

Op de derde dag van de Training houden we persoonlijke ontwikkel rituelen. In het voorjaar persoonlijke ontwikkel- en in het najaar loslaatrituelen. Deze rituelen worden tijdens de leergang, door de deelnemers zelf, op maat gemaakt. Daarnaast doen we elke studiedag een aantal oefeningen. 's Ochtends ervaar je de oefening zelf, 's middags oefenen we 2 à 2 met het begeleiden. De ervaringen worden besproken en gedeeld. 

Supervisie en Verdieping
De Supervisie kan zelf worden ingepland en kan desgewenst paatsvinden op de eigen locatie. De Verdiepings Cyclus bestaat uit 5 dagdelen, waarin de vragen van de deelnemers centraal staan, we werken met het desbetreffend seizoen, in verschillende landschappen in en om Amersfoort.

Citaten van deelnemers
"Ik merk dat ik steeds meer coach vanuit een diepere wijsheid in mezelf".
"Door een oefening te doen in de natuur komt mijn klant heel snel tot waardevolle inzichten".
"Ik moet nog wennen aan een rustigere houding als coach, de klant doet nu veel meer zelf".

Aanmelden?
Dat kan je doen via de webwinkel.