coaching & natuur

Smaragd.Opleiding

Bestel nu online!

--> Winkelwagen

Smaragd.Coaching • publicaties

 • Boek: Natuur als Coach, vakgebied in BLOEI
  Boek: Natuur als Coach, vakgebied in BLOEI

  Inspiratie: Op grond van mijn boek "Spirit in je werk, natuurwijsheid als inspiratie" (2009/2013) heb ik "de BLOEI methode" (c) ontwikkeld; een eigentijds instrument, geïnspireerd op oude natuurwijheid. Het biedt een cyclisch model voor verandering en ontwikkeling waarmee we persoonlijke en professionele crises kunnen veranderen in kansen. Daarnaast bleken in de afgelopen jaren vele boeiende disciplines van natuurcoaching te zijn ontstaan. Deze twee stromen hebben mij geïnspireerd om het studieboek te schrijven "Natuur als Coach, vakgebied in BLOEI" (2015).

  Gebruik: Het boek is bedoeld voor begeleidings professionals, klanten en bedrijven die met de natuur willen samenwerken en benieuwd zijn naar de verschillende mogelijkheden. Het is een studieboek waarin regelmatig reflectie vragen worden gesteld om te onderzoeken wat je wel en niet aanspreekt.
  Voor begeleidings professionals en studenten wil het boek een gids zijn voor verdere bij-, na- of omscholing in het samenwerken met de natuur.

  Inhoud: In het boek vind je een uitgebreide beschrijving van "de BLOEI methode" (c), en van de waarden, vragen en fases van natuurcoaching. Daarnaast worden negen verschillende disciplines besproken, plus twintig theoriën, waarmee het werk onderbouwd kan worden. Het nieuwe vak natuurcoaching wordt tot leven gebracht met persoonlijke portretten, vele klantvoorbeelden, natuurfoto's, literatuur suggesties en de vermelding van actieve natuurcoaches.

  Reacties op dit boek:
  Natuur en intuïtie
  "We zitten met ons allen in een gestage ontwikkeling naar meer verbondenheid met en respect voor Moeder Aarde. Dat geldt ook voor ons eigen levende fysieke lichaam, onze gevoelens en intuïtieve ingevingen. De wijsheid van het lichaam, als spreekbuis voor onze ziel en de natuur als inspiratiebron in coaching."
  Adriaan Hoogendijk, coach, opleider en inspirator
  Kracht van natuur elementen
  "In dit boek “Natuur als Coach” weet Yoke ons professionals weer bewust te maken van de onuitputtelijke kracht van natuurelementen en wat deze ons kunnen brengen in ons dagelijks werk."
  Erwin Wupkes, loopbaancoach en -trainer
  Blijvend hoopvol
  "Door Yoke ben ik gaan inzien dat mijn zaden juist in het donker aan kracht kunnen winnen, waardoor ze later prachtig kunnen bloeien. Dat maak mij blijvend hoopvol."
  Anne-Marie Stoffer - wandelend life & loopbaancoach

  ​Prijs: € 29,95. Inclusief verzendkosten plus een persoonlijke noot voorin: € 33,95. Buitenlandse bestellingen: € 39,95. NB Verzending binnen 1 week.


 • Boek: Spirit in je werk, natuurwijsheid als inspiratie
  Boek: Spirit in je werk, natuurwijsheid als inspiratie

  Inspiratie: Vele jaren heb ik me tijdens studiereizen en opleidingen verdiept in de oude natuur wijsheid van (N Am) indianen, Kelten en Aboriginals. Sinds het jaar 2000 pas ik deze wijsheid toe in mijn werk als natuur en loopbaan coach, opleider en supervisor. Het brengt mensen bij hun eigen innerlijke en natuurlijke wijsheid. In 2007 was het tijd voor mijn eerste boek.

  Gebruik: Het boek is bedoeld voor (loopbaan) coaches die de natuur willen inzetten in hun werk.Het boek biedt hen een cyclisch model voor verandering en veertig praktsche natuurgerichte oefeningen. Ook is het boek bruikbaar voor mensen met of zonder werk, die rondlopen met een loopbaan vraag. Voor hen is het boek te gebruiken als een zelfstudie boek waarin zij rondom hun vraag antwoorden vinden, binnen zichzelf. Dat geeft richting, energie en beweging. 

  Inhoud: We volgen in het boek de cyclus van verandering met de steeds terugkerende fases van Zaad (noord), Knop (oost), Bloem (zuid) en Vrucht (west). En van het Heilige Midden, de plek waar je steeds weer naar terug kan keren. Per fase vind je natuurlijke wijsheid, voorbeelden van cliënten, foto’s om jezelf aan te spiegelen, citaten en in totaal veertig concrete oefeningen. Je kunt het boek lezen van voor naar achter, maar je kan het ook op een willekeurige bladzijde openslaan en kijken wat je daar vindt, wat jou op dat moment kan inspireren.

  Reacties op mijn boek:
  Van toepassing
  "Als ik aan het werk ben met een cliënt en dit boek op een willekeurige bladzijde opensla, dan weet ik zeker dat de foto, de tekst of de oefening helemaal van toepassing is."
  Kees Pannevis, directeur van Van Ede & Partners
  Toegankelijk
  "Ik ga direct zelf een BLOEI cirkel (c) leggen in mijn tuin. Ik dacht dat ik daar heel veel voor moest weten, maar dit boek maakt het toegankelijk."
  Diana Polis, psychologe en collega
  Inspirerend
  "Als ik dit boek lees is het alsof Yoke naast me zit. Het voelt heel persoonlijk en ze weet me weer te inspireren."
  Suzanne van Vlaanderen, oud-cliënt

  ​Prijs: € 19,95. Inclusief verzendkosten plus een persoonlijke noot voorin: € 22,95. Buitenlandese bestellingen: € 25,95. NB Verzending binnen 1 week.


Smaragd.Coaching • producten

 • Spiegel kaarten
  Spiegel kaarten

  Inspiratie: In mijn werk als (loopbaan) coach blijkt dat als ik mensen vraag wat zij zelf zien en voelen bij een foto, er innerlijke wijsheid bij hen naar boven komt borrelen, waarmee zij zichzelf verrassen.

  Gebruik: Je kunt de kaarten gebruiken voor jezelf of in coaching, bij het zoeken (vinden) van een antwoord op een vraag, of om je te laten verrassen door de wijsheid van je Ziel.

  Inhoud: In de set zitten vijftien kaarten van zelfgemaakte foto’s. Deze foto's nodigen je als kijker uit tot je eigen associaties. 

  Bron: Boek “ Spirit in je Werk, natuurwijsheid als inspiratie”, met natuurlijke wijsheid, voorbeelden, foto’s en veertig oefeningen. Op bladzijde 24 vind je oefening 6: ansichtkaart als spiegel.

  Prijs: € 10,00, inclusief verzendkosten: € 12,50

   


 • Mini steencirkel
  Mini steencirkel

  Inspiratie: zowel de Noord Amerikaanse Indianen als de Kelten werkten met een wiel van stenen, waarmee ze de steeds terugkerende fases in de natuur konden herkennen. Dat gaf hen de kans goed op die fases in te kunnen spelen en zo samen te werken met de natuur.

  Gebruik: de mini steencirkel kan je makkelijk gebruiken thuis, onderweg of op je werk, voor een moment van bezinning of als je een antwoord zoekt op een vraag.

  Inhoud: de mini steencirkel bestaat uit een zakje met 8 steentjes, en een concrete oefening op een kaartje.

  Bron: Boek “Spirit in je Werk, natuurwijsheid als inspiratie”, met natuurlijke wijsheid, voorbeelden, foto’s en veertig oefeningen. Het boek volgt de cyclus van verandering met in elke hoofdstuk een oefening die je met de mini steencirkel kunt doen.

  Prijs: € 7,00, inclusief verzendkosten: € 9,00

  Bestellen: volg stappen 1, 2 en 3 links boven of knop GA VERDER


Smaragd.Coaching • workshops


 • Training Natuur Coaching, najaar 2017. Laatste kans !!!

  Training: Natuur Coaching, najaar 2017, laatste kans wegens Vernieuwing

  Data: 5 en 26 oktober plus 9 en 30 november 2017

  Voor wie: Coaches, trainers en opleiders die de natuur willen inzetten in hun werk om cliënten hun eigen natuurlijke antwoorden te laten vinden op hun vragen. Alle aangereikte werkvormen zijn ook tijdens wandelingen inzetbaar voor wandelcoaches.

  Wensen: Is het jouw wens om;
  * te weten hoe je de natuur en natuur wijsheid, op jouw eigen manier, kan inzetten in jouw werk
  * snel tot de kern te komen en tot blijvende verandering bij je klanten
  * geld te verdienen met werken in en met de natuur

  Resultaten: Na de training heb je;
  * zelf ervaren hoe verschillende tools werken om eigen antwoorden te vinden op vragen
  * de BLOEI methode (c) tot je beschikking, een innerlijk kompas om met cliënten mee te werken
  * ervaren en geleerd hoe je een ritueel kunt inzetten om een oude situatie los te laten of een nieuwe situatie te creëren

  Cliënt"Ik had niet verwacht dat lopen, dwars door die modderpoel heen, me juist laat voelen dat ik voelend en tastend te werk wil gaan. Verrasssend."

  Inhoud
  De training is gebasseerd op "de BLOEI methode (c)", een cyclisch model voor verandering en ontwikkeling, geinspireerd op de oude natuurwijsheid van Indianen, Kelten en Aboriginals. Deze eigentijdse methode biedt een natuurlijk kompas voor innerlijke wijsheid, te gebruiken voor individuen en groepen tijdens sessies natuurcoaching en/of wandelcoaching. We beginnen elke dag van de training op interactieve wijze met een thema. Daarna doen we verschillende oefeningen in en met de natuur. We ronden af met vertalen van het geleerde naar de eigen werk situatie.

  De eerste twee lesdagen staan in het teken van zelf ervaren en persoonlijke ontwikkeling. Op de derde dag doen we een ritueel, een krachtige tool voor transformatie, ook te benoemen als oefening of activiteit, afhankelijk van je doelgroep. Dit kan een loslaat, ontwikkel of bekrachtigings ritueel zijn, door iedere deelnemer op maat gemaakt. Voor de laatste twee dagen wordt je uitgenodigd zelf een BLOEI cirkel te maken en gaan we 2 à 2 oefenen met het werken met deze cirkel en andere natuur werkvormen. Deze laatste twee dagen staan in het teken van je professionele ontwikkeling.

  De thema's die we interactief verkennen zijn: Dag 1) De BLOEI methode, Dag 2) De wijsheid van oude natuur volken, Dag 3) Ontwikkelen van natuurlijke intuïtie, Dag 4) Ontdekken van je Missie. We werken in en bij het CoachHuis in Leusden, nabij Amersfoort. Tussen de trainingsdagen door word je uitgenodigd om zelf te oefenen in natuurcoaching met bekenden en/of proefklanten. De ervaringen worden tijdens de Training besproken. Dit is een praktische vorm van Intervisie.

  Locatie: CoachHuis Leusden, nabij Amersfoort 
  Tijd: 10.30 tot 17.00 uur
  Prijs: € 950, inclusief hand-outs van de oefeningen, mijn boek Spirit in je werk, koffie, thee, lunch, Intervisie, ex.BTW.
  Introductie: Op 2 mei bied ik ter introductie van deze Training, de Workshop Natuur als Coach aan, zie webwinkel 

  Literatuur: 
  Boek “Spirit in je werk, natuurwijsheid als inspiratie”, zie webwinkel.
  Gratis eBook "Coachen met de Natuur, in 5 stappen, volgens de BLOEI methode", hier te downloaden.
  Boek "Natuur als Coach, vakgebied in BLOEI", zie webwinkel

  Opgave: via Bestellen, zie boven • Opleiding: Smaragd Natuur Coaching

  Opleiding: Smaragd Natuur Coaching

  Voor wie: Coaches, trainers en opleiders die op hun eigen manier de natuur willen inzetten in hun werk, voor hun klanten en voor zichzelf. Alle aangereikte werkvormen zijn ook onderweg inzetbaar voor wandelcoaches.

  Wensen
  Is het jouw wens om;
  * natuurwijsheid in te zetten in je begeleidings werk, ter verdieping en verrijking voor je klanten en jezelf
  * inzichten, oefeningen en een innerlijke houding te ontwikkelen om dit op natuurlijke wijze daad-werkelijk te gaan doen
  * te ontdekken wat jouw specifieke werkwijze hierin is, binnen je eigen werksituatie
  * geld te verdienen met werken in en met de natuur

  Resultaten
  Na de opleiding heb je;
  * zelf ervaren hoe verschillende natuur coachings tools werken
  * leren begeleiden van natuurgerichte oefeningen tijdens natuur- en wandelcoaching
  * de BLOEI methode (c) tot je beschikking, een innerlijk kompas om met cliënten mee te werken
  * ontdekt op welke unieke wijze jij natuurwijsheid kunt en wilt inzetten in je werk


  Citaat: "Ik heb nu het vertrouwen, de moed, de kennis èn de ervaring, om natuurgerichte oefeningen aan te bieden aan mijn cliënten. Ik ben het aan het doen!"

  Inhoud

  De opleiding bestaat uit 3 modules:
  1) Training Natuur Coaching van 4 dagen; met Intervisie en de BLOEI methode (c) van vier (losse) dagen, wordt elk voor- en najaar een keer aangeboden.
  2) Supervisie Natuur Coaching van 3 sessies; bestaat uit 3 individuele sessies van elk twee uur, zelf in te plannen, indien gewenst, op je eigen locatie.
  3) Verdiepingscyclus Natuur Coaching van 5 dagdelen; een jaar in een groep, intervisie, inspiratie en verdieping rond de wijsheid van het desbetreffende seizoen.

  Data: De Training van vier dagen is op 5 en 26 oktober plus 9 en 30 november 2017. De Supervisie kan door jezelf worden ingepland. De Verdiepingscyclus volgt na de Training.

  Prijs: Op de combinatie van Training + Supervisie + Verdiepingscyclus, t.w.v. € 2050, bied ik je de Pakket Korting voor € 1850,  incl. hand-outs van oefeningen, mijn 2 boeken, certificaat, ex.BTW. Welkom!

  Literatuur:
  Boek "Spirit in je werk, natuurwijsheid als inspiratie", zie webwinkel.
  Gratis eBook "Coachen met de Natuur, in 5 stappen, volgens de BLOEI methode", hier te downloaden.
  Boek "Natuur als Coach, vakgebied in BLOEI", zie webwinkel.

  Certificaat: De opleiding wordt afgesloten met een certificaat.

  Informatie: Zie de verschillende modules in deze webshop.

  Opgave: Middels Bestellen, zie boven. • Supervisie Natuur Coaching

  Supervisie: Natuur Coaching

  Voor wie: Coaches, trainers, opleiders en therapeuten die de natuur willen inzetten in hun werk, voor hun klanten en zichzelf.

  Doel: Individuele ondersteuning om de natuur in te zetten, op jouw eigen manier, op jouw eigen plek en op het moment dat het past.

  Concreet: Serie van 3 sessies van 2 uur. We werken aan de hand van coach vragen van jou en/of van je klanten.

  Locatie: In of om Amersfoort, bijvoorbeeld in het bos, op de heide, bij een meer maar kan ook in de stad of in een museum.

  Literatuur:
  Boek "Spirit in je werk, natuurwijsheid als inspiratie", Yoke de Wilde, zie webwinkel.
  Gratis eBook "Coachen met de Natuur, in 5 stappen, volgens de BLOEI methode", hier te downloaden.
  Boek "Natuur als Coach, vakgebied in BLOEI", zie webwinkel.


  Prijs: E 650, ex. BTW.  

  Opgave: via Bestellen. Daarna zal ik je bellen om een afspraak te maken.

  Welkom! • Verdiepingscyclus Natuur Coaching

  Verdiepingscyclus: Natuur Coaching

  Voor wie: coaches, trainers, opleiders die de Training Natuur Coaching, of in het verleden mijn studiecyclus of leergang hebben gevolgd.

  Doel: Samen met collega's werken aan coach vragen van jezelf en/of van je klanten. Om het werken met de natuur te inspireren en verdiepen.

  Concreet: We komen gedurende een jaar in elk seizoen, totaal vijf keer een dagdeel bij elkaar en we werken aan jullie coach vragen. Ik zal nieuwe inzichten en werkvormen aanreiken, geinspireerd op de wijsheid van elke seizoen. Ter inspiratie en verdieping. Je kunt op elk moment instromen. 

  Locatie: Wordt nader bekend gemaakt, nabij Amersfoort

  Literatuur:
  Boek "Spirit in je werk, natuurwijsheid als inspiratie", zie webwinkel.
  Gratis eBook "Coachen met de Natuur,in 5 stappen, volgens de BLOEI methode", hier te downloaden.
  Boek "Natuur als Coach, vakgebied in BLOEI", zie webwinkel

  Prijs: E 450, ex. BTW. 

  ​Opgave: Via Bestellen. Daarna neem ik contact met je op over de data.

  Welkom! • België; Smaragd, Training Natuur Coaching, augustus 2017

  Titel: België; Smaragd, Training Natuur Coaching, augustus 2017

  Voor wie:
  Ben je begeleidings professional  (b.v. coach, therapeut, psycholoog, trainer, opleider) en wil je leren om de natuur in te zetten in je werk? De natuur dient als een waardevolle spiegel voor je klanten. Dit geeft hen verdieping, antwoorden, een heldere richting en passende keuzes. De natuur is een effectieve leeromgeving, inzetbaar voor diverse soorten begeleiding rond balans, loopbaan, leiderschap, persoonlijke ontwikkeling, verlies verwerking etc. etc. Als coach leer je succesvol werken met alles wat zich in de natuur voordoet aan symbolen, metaforen en vele praktische oefeningen. Dit werkt inspirerend voor je klanten en voor ook jezelf!

  Resultaten:
  Na de Training heb je geleerd:
  - wanneer je de natuur kunt en wilt inzetten in je werk en wanneer niet
  - hoe jij met de natuur wilt gaan werken, op jouw eigen manier
  - voor welke coach vragen, voor welke thema's en met welke klanten
  - op welke natuurplek jij dit wilt gaan doen en met welke oefeningen
  - hoe je de BLOEI methode (c) kunt inzetten als instrument voor diagnose van de coach vraag
  - hoe je diverse praktische natuur werkvormen direct effectief kunt inzetten in je werk

  Inhoud:
  De Training bestaat uit vijf aaneengesloten dagen. We volgen de seizoenen in de natuur, aan de hand van de BLOEI methode (c) . Als je klant weet in welk seizoen zij/hij zich bevindt, weet hij/zij ook wat er op dat moment nodig is. Zo krijgt elke trainingsdag een thema.

  Maandag: Aankomst, kennismaking, introductie van de BLOEI methode (c) en de plek van het Midden met oefeningen rond inspiratie, je missie, en jezelf aarden. 
  Dinsdag: Herfst met oefeningen rond oogsten, loslaten, elegant afscheid nemen, verlies verwerking.
  Woensdag:  Winter met oefeningen rond uitrusten, bezinnen, drijfveren ontdekken, het niet weten. Op deze derde dag werken we met persoonlijke rituelen en is er ruimte voor coachen met paarden.
  Donderdag: Lente met oefeningen rond ontwikkelen van iets nieuws, keuzes maken, stappen nemen.
  Vrijdag: Zomer met oefeningen rond het vieren van je succes, in bloei staan, jezelf eren, delen.

  Begeleiding
  Docent en ontwikkelaar: Yoke de Wilde is Sociaal Wetenschapper (drs.) en bestudeerde de oude natuur wijsheid van Indianen, Kelten en Aboriginals. Zij vertaalde deze oude wijsheden naar eigentijdse werkvormen voor coaching en begeleiding. Zij werkt als docent natuurcoaching vanuit haar eigen onderneming Smaragd, Opleiding Natuur Coaching en is auteur van 2 boeken: "Spirit in je werk, natuurwijsheid als inspiratie" en Natuur als Coach, vakgebied in BLOEI". Tevens is zij voorzitter van de Vaksectie Natuur Coaching van de NOBCO, de Nederlandse Order van Beroeps Coaches. 
  Organisator en facilitator: Viki Broes is werkzaam als coach met paarden en natuurcoach met specialisatie op vlak van stress en burnout bij Re-Move, België.

  Data: De training loopt van maandag 21 augustus 10.00 uur tot vrijdag 25 augustus 16.00 uur 2017

  Locatie: Kessel, Provincie Antwerpen, België

  Prijs: Voor PARTICULIEREN is de prijs E 1350, ex. BTW. Voor ONDERNEMERS met een geldig BTW nummer wordt de BTW verlegd naar België en is de prijs E 1350, zonder (Nederlandse) BTW. De Training is inclusief boek "Spirit in je werk, natuurwijsheid als inspiratie" van Yoke de Wilde, handouts van de oefeningen, koffie, thee, drankjes en lunches, plus een certificaat. 

  Aanmelden
  : Aanmelden voor de Training kan via de knop BESTELLEN bovenaan.

  Logies en diner: Het is mogelijk om logies (kamer of in eigen tent) te boeken op de locatie en/of het diner, voor de vier dagen maandag tot en met donderdag. Voor informatie en aanmelding hiervoor kan je terecht bij Viki Broes: viki@re-move.be

  Voor vragen: Neem contact op met Viki Broes, mail adres: viki@re-move.be.